Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Kilit: Bize Kredi Değil, Turist Verin

Kilit: Bize Kredi Değil, Turist Verin

Antalya Kale Kapısı Esnaflarını Kalkındırma ve Güçlendirme Derneği Başkanı Hasan Kilit, 4 bin 700 işyerinden 700'ünün son 2.5 yılda kapandığını söyledi. Kilit, hükümetin esnafa kredi vermesini de eleştirerek, “Bize kredi değil, turist verin" dedi.

Antalya'nın merkezi konumundaki Kale Kapısı ve Kaleiçi'ndeki esnaf sayısı son 2.5 yılda oldukça azaldığını söyleyen Hasan Kilit, turizmde yaşanan doğal felaketin esnafı derinden yaraladığını belirtti.

4 bin 700 olan esnaf sayısının Rusya uçağının düşürülmesinin ardından 4 bine düştüğünü hatırlatan Hasan Kilit, “700 esnaf iş yapamadığı için kapattı. Piyasa yanıyor. Bu ateşi mutlaka söndürmemiz lazım. Hükümet depremi, sel felaketlerini doğal afet olarak görüyor.

Bizim yaşadığımız da doğal felaket. Esnaf bizden çare bekliyor. Biz de hükümetten bekliyoruz. Bir an önce Antalya turizmine sahip çıkılması gerekiyor.

Antalya'daki küçük esnaf turizme en çok katma değer sağlayan grup. Devlete en fazla girdi sağlayan turizm sektörüdür. Uçak düşürme ile girdiğimiz darboğaz, hala devam ediyor" dedi.

Turizmde Yeni Cazibe Alanları

Antalya'da, doğudan batıya, güneyden kuzeye çok geniş yelpazede esnaf kitlesine sahip olduklarını hatırlatan Hasan Kilit, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Hükümetimizden bize gelen turistlerin ülkeleri ile iyi ilişkiler kurmasını istiyoruz. Turizmde yeni cazibe alanları yaratmalıyız. Antalya'nın sadece denizi, kumu ve havası yok. Bu kentte kültür, dağ, yayla sağlık, av turizmi de yapılabilir. Bu alanları da iyi tanıtmalıyız. Ayrıca, esnafa kredi verip borçlandırmak doğru değil. Kredi vereceklerine, ülkeye güveni sağlayıp turizmi canlandırsınlar. Bize kredi değil, turist verin."

Galatasaray Kötü, Ekstra Dibe Vurdu

4 yıldır esnaf olduğunu söyleyen Leyla Muradov Duran ise Rus uçağının düşürülmesi ile işlerin iyice azaldığını belirterek, “Son 1 yılda işler daha kötü. Biz Galatasaray ürünlerini satıyoruz. Takımın da bu sezon kötü gitmesi bizi ekstra dibe vurdu.

Özellikle, her yıl gelen Alman müşterilerimiz var. Onlar da gelmez oldu" diye konuştu. Ayakkabı işletmecisi Halit Bakaç ise son 1 yıldır işlerinin kötü gittiğini, referandum sonrasını merakla beklediklerini söyledi.

yukarı çık
0
Paylaşım