Menu
RSS

Kaşlı Çiftçiye Ziraat Odası'ndan Fidan

Kaşlı Çiftçiye Ziraat Odası'ndan Fidan

Kaş Ziraat Odası ilçede meyveciliği geliştirmek amacıyla çiftçilere fidan dağıtımı yapılıyor. Kaş Ziraat Odası tarafından ilçe genelinde çiftçilere ücreti karşılığı zeytin, badem, ceviz, portakal, limon ve mandalina fidanı dağıtımı yapılıyor.

Aydın'dan getirilen 2 yaşındaki aşılı zeytin fidanları 8 liradan, Balıkesir'den getirilen aşılı ceviz fidanı 15 liradan, aşılı badem fidanı 13 liradan, Antalya'dan getirilen portakal, limon ve mandalina fidanları da 15 liradan satılıyor. Ziraat Odası'na üye çiftçilerden üyelik belgesini yenileyenlere 2 zeytin fidanı ücretsiz veriliyor.

Ziraat Odası Başkanı Ramazan Süer, "Kaş, bölge olarak zeytin, badem ve ceviz üretimine son derece uygun. Bu 3 ürünün Türkiye'de ve dünyada pazar sorunu da yok. Bu nedenle ilçemizdeki çiftçilerimizi bu 3 ürüne yöneltmek istiyoruz.

Fidanları, çiftçimizin ayağına getirdik. Ayrıca, ilçemizin sahil kesiminde, çiftçilerimizin hiç olmazsa evlerinin önünde, bahçesinin kenarında portakal, mandalina ve limon yetiştirmeleri için fidan getirdik. Amacımız meyveciliği geliştirmek" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım