Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Kadın Çiftçiler Bu Sefer Aksu’da Yarıştı

Kadın Çiftçiler Bu Sefer Aksu’da Yarıştı

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen kadın çiftçilere yönelik bilgi ve kültür yarışmasının Aksu etabı yapıldı. Kadın Çiftçiler Yarışıyor bilgi ve kültür yarışmasının Aksu etabı, belediye toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Yarışmayı, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanlığı Tarım Şube Müdürü Bülent Yüksel, Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cevdet Metin, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Aydoğmuş, Ak Parti İlçe Başkanı Durmuş Kaan Şahin Ak Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Saide Karataş, MHP İlçe Başkanı Kemal Kara ve çok sayıda davetli izledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Cevdet Metin, yarışmanın kadın çiftçilerin bilgi birikimini arttırmak amacıyla düzenlendiğini açıkladı. Büyükşehir Belediye Başkanlığı Tarım Şube Müdürü Bülent Yüksel ise kadının kırsal alanda güçlendirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp ise tarımda eğitimin önemine değindi. Belediye Başkanı Halil Şahin ise tarımın yaşamın olmazsa olmazı olduğunu aktardı.

Başkan Şahin, tarımın lokomotif olarak önemli bir yere sahip olduğunu dile getirerek, kaliteli mal üretilmezse para kazanılamayacağının altını çizdi ve bu konuda ziraat mühendislerinin ciddi katkısının görüldüğünü söyledi.

Tarımda kadının önemli bir rolü olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Şahin, devletin de tarım için elinden gelen desteklemeyi sağladığını aktardı.

6 Kadın Kıyasıya Yarıştı

Konuşmaların ardından Sevdiye Yılmaz, Şengül Şahin, Özlem Maden, Havva Ay, Güllü Gürler ve Ayşe Çölgeçen'in sorulara doğru cevap vermek için kıyasıya mücadele ettiği yarışma başladı.

Yarışma sonunda Özlem Maden birinci olurken, Ayşe Çölgeçen ikinci, Güllü Gürler ise üçüncü oldu. Özlem Maden aldığı başarılı sonuçla hem bin 1500 liralık ödülün sahibi oldu hem de yarı finalde Aksu'yu temsil etme hakkı kazandı.

Başkan Şahin yarışmacılara belediye olarak kendisinin de bir ödül vereceğini söyledi.

yukarı çık
0
Paylaşım