Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

İlk Fidanı Şehidin Anne ve Babası Dikti

İlk Fidanı Şehidin Anne ve Babası Dikti

Antalya’da, 15 Temmuz'daki darbe girişiminde Ankara'da şehit olan Yasin Naci Ağaroğlu adına oluşturulan hatıra ormanına ilk fidanı şehidin annesi Zehra ile babası Osman Ağaroğlu dikti.

Nebiler Mahallesi'nde mezarlık yanındaki ormanlık alana, 15 Temmuz'daki darbe girişiminde Ankara'da şehit olan 'Yasin Naci Ağaroğlu Hatıra Ormanı' adı verildi. Törene Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu, Ak Parti milletvekilleri Gökcen Özdoğan Enç ile Hüseyin Samani, Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk, Döşemealtı Kaymakamı Mehmet Baygül katıldı.

Törende konuşan Orman Bölge Müdürü Türk, Ankara'da şehit olan Yasin Naci Ağaroğlu'na atfen hatıra ormanına dikilen 249 fidana 15 Temmuz Şehitleri'nin adınıın verileceğini belirtti.

Vali Yardımcısı Cevheroğlu ise şunları söyledi:

"Türkiye yakın tarihinde böyle kara gün ama bu kadar da Türk milletinin demokrasiye sahip çıktığı an olmadı. Her zaman soruluyor, 'darbe başarılı olursa' darbe teşebbüsü başarılı olamazdı.

Çünkü Türk milleti buna izin vermezdi. Geçmişte böyle darbe teşebbüsü farklı ülkelerde de oldu. Rusya'da, Çin'de de oldu. Oralarda bunların karşısına çıkanlar batıda destanlaştırıldı.

Türkiye'de hala bu işi kendi iradesi ve cumhurbaşkanının telkin ve tavsiyesiyle yapmış olduğumuz yeterince anlaşılmadı. Bu konuda tek üzüntümüz budur."

Törende Ağaroğlu'nun ailesine orman kuruluş sertifikası verildikten sonra İl Müftüsü Ahmet Artan, dua okudu. Daha sonra törene katılanlar hatıra ormanı girişinde şehit Ağaroğlu'nun fotoğrafının da yer aldığı tabelada fotoğraf çektirdi.

Ormanlık alana ilk fidanı şehit Ağaroğlu'nun annesi Zehra ve babası Osman Ağaroğlu dikti. Daha sonra Vali Yardımcısı Cevheroğlu, Milletvekili Samani ile Orman Bölge Müdürü Türk'ün diktiği fidana şehit Ömer Hasdemir'in adı verildi.

yukarı çık
0
Paylaşım