Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

HEDEP Antalya İl Kongresi Komisyonu Çalışmalara Başladı

HEDEP Antalya İl Kongresi Komisyonu Çalışmalara Başladı

HEDEP Antalya İl Kongresi Komisyonu il binasında bir basın toplantısı düzenleyerek, il kongresinin hazırlık sürecini ve bu konuda atılacak adımları üyeleri ile paylaştı.

HEDEP Antalya İl Kongresi Komisyonu Hülya Hasbay, Songül Şarklı ve Muhsin Taşar’dan oluştu. Toplantıda konuşan Hülya Hasbay “halkın iradesine sahip çıkmaya, KAYYIM yoluyla gasp edilen belediyelerimizi kayyımların işgalinden kurtarmaya ve Türkiye'nin her yerinde yeni belediyeler kazanmaya azimliyiz.

Bunun için HEDEP Antalya İl örgütünün birinci olağanüstü İl Kongresinin yapılması kararı alındı. Bizler de Partiyi kongreye götürmek ve kongre hazırlıklarını sürdürmek için İL KONRESİ KOMİSYONU olarak görevlendirildik” oeoi.

Hasbay konuşmasında şunları söyledi: “2023 Mayıs ayında yapılan Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı Seçimleri öncesi HDP (Halkların Demokratik Partisi) hakkında açılan ve halen Anayasa Mahkemesi’nde görülmeye devam eden Kapatma Davası ile iktidar, en etkin muhalefet hareketinin

seçimlere girmesini engelleme amacını taşımaktaydı.

HDP ve devrimci muhalefet, iktidarın bu hamisini boşa çıkarmak amacıyla YEŞİL VE SOL GELECEK PATİSİ ile seçime girme kararı aldı. Fakat YSP'nin güçlü ve yaygın bir örgütlemesinin olmamasının seçim sonuçlarına bir ölçüde yansımasını hep birlikte izledik.

YSP 15 EKİM ayında Büyük Kongresini yaptı. Büyük Kongrede Parti Yönetimi ve kadroları büyük ölçüde yenilendi. Parti ayrıca büyük kongrede isim değişikliğini gerçekleştirerek Yeşil Ve Sol Gelecek Partisi (YSP) olan ismini Halkların Eşitlik Ve Demokrasi Partisi (HEDEP) olarak değiştirdi.

Partimiz, büyük Kongreden hemen sonra büyük siyasi atılımları gerçekleştirme kararı aldı. Bu atılımın ilk adımı olarak her yerde öncelikli olarak İL ve İLÇE kongrelerini yapma kararı aldı.

Çünkü iktidarın baskıcı saldırgan tutumlarına karşı koyabilecek güçlü ve yaygın örgütlenmeye ihtiyaç vardır.

Ayrıca yaklaşan Yerel Seçimlerin çalışmalarını güçlü ve etkin bir şekilde yürütebilmek Güçlü Bir Partiye, Güçlü Kadrolara Ve Güçlü Bir Mücadeleye İhtiyaç vardır. Çünkü biz halkın iradesi ve mücadelesi ile kazandığımız Belediyelere iktidar tarafından hiçbir hukuki ve dayanağı olmayan gerekçelerle

KAYYIMLAR atandı. Bu açıkça halkın iradesinin gasp edilmesidir.

Biz de halkın iradesine sahip çıkmaya, KAYYIM yoluyla gasp edilen belediyelerimizi kayyımların işgalinden kurtarmaya ve Türkiye'nin her yerinde yeni belediyeler kazanmaya azimliyiz. Bunun için HEDEP Antalya İl örgütünün birinci olağanüstü İl Kongresinin yapılması kararı alındı.

Bizler de Partiyi kongreye götürmek ve kongre hazırlıklarını sürdürmek için İL KONRESİ KOMİSYONU olarak görevlendirildik. Komisyon olarak Kongre startını ve çalışmalarını sizinle paylaşma ihtiyacını hissettik.

Katılımınız için hepinize çok teşekkür ediyoruz”

yukarı çık
0
Paylaşım