Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Güney Afrikalı Gençler Demre'de

Güney Afrikalı Gençler Demre'de

Güney Afrika Cumhuriyeti'nden bir grup genç, Antalya'nın Demre İlçesi'ne kamp kurdu. Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Jeffreys Bay kentinden gelen gençlere, kriz yönetimi uzmanı Christian Bester liderlik yaptı. 15 gençten oluşan grupta Dr. Phateka Ntaba ve değişik üniversitelerde okuyan gençler yer aldı.

Tamamı Jeffreys Bay şehrindeki Global Challenge adlı uluslararası yardım kuruluşunun gönüllülerinden oluşan grup, üç hafta önce Güney Afrika'dan uçakla İstanbul'a geldi, oradan İzmir'in Urla İlçesi'ne geçti. Ardından Ankara'ya geçerek, bir hafta Ankara ve çevresini gezdi. Grup daha sonra Ankara'dan otostop yaparak Demre'ye geçti.

Grup lideri Christian Bester, "Biz ülkemizdeki bir uluslararası yardım kuruluşunun gönüllü üyeleriyiz. Her yıl farklı ülkelerde gönüllü olarak çalışmalar yapıyoruz. Değişik ülkeleri ve kültürleri tanıyoruz. Bir hafta İzmir'in Urla İlçesi'nde bir ekolojik tarım yapan çiftlikte gönüllü olarak çalıştık.

Burada Türkiye'de insan yaşamını, Türk kültürünü inceledik. Demre'de bir hafta kalacağız. Burada tatil yapıyoruz. Noel Baba Müzesi'ni, Myra Antik Kenti'ni, Likya Uygarlıkları Müzesi'ni, Batık Kent'i, Simena Antik Kenti'ni gezeceğiz. Kekova'ya yat turu yapacağız.

Toplam bir ay Türkiye'de kalacağız. Ardından Gürcistan'a gideceğiz. Oradan Rusya'ya geçerek Rusya'da bir çocuk kampında gönüllü olarak çalışacağız. Türkiye çok güzel bir ülke. İnsanlar cana yakın. Konuksever ve içten. Tarih ve doğa zengini bir ülke.

Türkiye hakkında yazılanların tam tersi bir ülkeyle karşılaştık. Hiçbir güvenlik sorunu yok. Dönünce ülkemizde bu güzel ülkeyi ve güler yüzlü insanlarını anlatacağız" diye konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım