Menu
RSS

Fitrede Prim Sistemine Geçildi

Fitrede Prim Sistemine Geçildi

Türk Hava Kurumu Antalya Şubesi okullara gönderdiği yazı ile bir skandala imza attı. Mali bir ibadet olan Fıtır (Fitre) sadakasını toplama yetkisi olan Türk Hava Kurumu Antalya Şubesi 27 Mayıs 2016 tarihli yazısında bir skandala imza attı.

THK Antalya Şube Başkanı Vasıf Yüceliş imzası ile okullara gönderilen yazıda şu ifadelere yer verildi “Okullarımızda dağıtılıp toplanan Fitre Zekat zarflarının açılarak sayımının yapılabilmesi ve isteyen okullarımıza %10 toplama gideri ödenebilmesi için okulunuzun görevlendireceği bir mutemedin zarfları Antalya Türk Hava Kurumu Şube Başkanlığı’na teslim edilmesi hususunda desteğinizi esirgemeyeceğinizi, destekleriniz için şimdiden siz değerli yöneticilerimize ve personelinize teşekkür eder, Ramazan Bayramınızı tebrik ederim.”

Eğitimcilerden Tepki

İsminin açıklanmasını istemeyen eğitimci “Yoksulların ihtiyacının karşılanması için dinimizin gereği olarak toplanan Fitre parasına ihtiyacımız yoktur. %10 prim teklifi ile Fitre parasının paylaşılması hiçbir mantık ile izah edilemez. Teklif edilmesi dahi ahlaki değildir. Türk Hava Kurumu gibi ciddi bir yapının prim sistemi ile Fitre toplamasını hayretler içerisinde kınıyorum” dedi.

Fitre Teşviği

Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı’nca 2016 yılı için Fitre bedeli fert başı 15 TL olarak belirlendi. Fitre’nin %10’nuna karşılık gelen 1,5 Lira’nın prim sistemi ile zarfları toplayan eğitim kurumuna bırakılması hususu akıllarda soru işareti bıraktı.

Bakanlar Kurulu izni ile Fitre toplama yetkisi olan Türk Hava Kurumu’nun, prim sistemi ile toplama işini gerçekleştirmek istemesi, verilen izne aykırı olup olmadığı ise bilinmiyor.

Yapılan %10 teklif ise bazı eğitimciler tarafından ironi ile yaklaşılarak Fitre Teşviği olarak algılandı.

Gazetemize açıklamada bulunan bir öğrenci ise, devlet okulunda eğitim gördüğünü ve bazı öğretmenlerin sözlü olarak Fitre parası getirmeyenlere karnelerini vermeyeceğiz şeklinde caydırıcı sözler ifade edildiğini aktardı.

yukarı çık
0
Paylaşım