Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Finike Belediye Başkanı Geyikçi: TBMM Dünyaya Örnek Olmuştur

Finike Belediye Başkanı Geyikçi: TBMM Dünyaya Örnek Olmuştur

Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Mesajında çocukların Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının ve geleceğinin teminatı olduğunu ifade eden Başkan Geyikçi, “Bugünün çocukları ülkemizi Büyük Önder’in işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine ulaştıracaklardır.

Bu bilinçle büyüyen, bilgiyle donanmış geleceğimizin teminatı çocuklarımız en büyük güvencemizdir” dedi.

TBMM Dünyaya Örnek Olmuştur

Mesajında 23 Nisan 1920'de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasının Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği şekillendiren tarihi bir adım, milli egemenlik ilkesinin vücut bulmasını sağlayan bir dönüm noktası olduğunu söyleyen Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, mesajına şöyle devam etti;

“Türkiye Büyük Millet Meclisi, Cumhuriyeti’mizin kurucusu Büyük Atatürk'ün ileri görüşlülüğünün, milletimizin egemenliğine, bağımsızlığına ve hürriyetine sahip çıkma kararlılığının ortaya çıkardığı benzersiz bir eserdir.

Büyük Atatürk’ün 'Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır' sözleri TBMM'nin ve Türkiye Cumhuriyeti'nin temel dayanağı olmuştur.

TBMM, ülkenin içinden geçtiği olağanüstü dönemde, üstlendiği sorumluluğu kendine yakışır bir şekilde yerine getirmiştir. Atatürk'ün liderliğinde Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasını, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasını, büyük reformların hayata geçirilmesini sağlayan TBMM, dünyaya örnek olmuştur.

TBMM, bu yönüyle, kurtuluşumuzun ve kuruluşumuzun ocağı, demokrasimizin mabedidir. Bu süreçte TBMM'nin, Türkiye'yi muasır medeniyet seviyesinin üstüne taşıma hedefi doğrultusunda, geleceğimizi aydınlatan kararlarının önemli rolü bulunmaktadır.

Çocuklar Barış İçinde Bir Dünyanın Da Kapılarını Açacak Anahtardır

TBMM'nin açıldığı günün çocuklara armağan edilmesi, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün geleceğimizin teminatı çocuklarımıza verdiği değerin ve duyduğu güvenin en somut göstergesi olmuştur.

Geleceğimizin teminatı çocuklarımız, ülkemizin ve milletimizin en büyük zenginliği ve umut kaynağıdır. Türkiye Cumhuriyeti bu anlamda çocuklarına bayram armağan eden tek ülke olarak dünyaya örnek olmuştur.

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, coşkumuzu, sevincimizi tüm dünya çocuklarıyla paylaştığımız, kardeşlik ve barış mesajlarını çocuklar aracılığıyla bir kez daha tekrar ettiğimiz çok özel bir bayramdır.

İnanıyorum ki hangi ülkede olursa olsun tüm çocukların savaş, açlık ve kargaşa ortamından uzak bir şekilde yaşamaları, barış içinde bir dünyanın da kapılarını açacak anahtardır.

Cumhuriyet, Antalya Ve Finike’mizin Geleceği Çocuklarımızın Elinde Şekillenecektir

Yüzü gülen ve geleceğe umutla bakan çocuklar yetiştirmek hepimizin en önemli vazifesidir. Bu vazife doğrultusunda bizler de Finike Belediyesi olarak çocuklarımızın mutlu ve huzurlu bir ortamda yaşamalarını ve hak ettikleri kaliteli eğitim koşullarına kavuşmalarını sağlamak için

elimizden geleni tüm enerjimiz ile yapmaya gayret gösteriyoruz.

Çocuklarımızın yararlanacağı yaşam alanları, eğitim destekleri, sanat ve spor kursları düzenleyerek geleceğimizin teminatı çocuklarımızın Cumhuriyete layık ve Büyük Atatürk’ün izinden giden nesiller olması için tüm gücümüz ve inancımızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Biliyoruz ki, Antalya’nın ve Finike’mizin geleceği çocuklarımızın elinde şekillenecektir. Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğinin mimarı değerli çocuklarımız olacak. Buradan bir kez daha çocuklarımızı çok sevdiğimizi ve onlara sonsuz bir güven duyduğumuzu vurgulamak istiyorum.

Bu anlamlı günde başta Cumhuriyetimizin kurucusu Başkomutanımız, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarını, Birinci Meclis üyelerimizi ve aziz şehitlerimizi sevgi, saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun ve milli egemenliğimizi kazanmamızın 105’inci yılını, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir gurur, mutluluk ve sevinçle kutluyorum.”

yukarı çık
0
Paylaşım