Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

EXPO 2016’da Suyun Dansı Büyüleyecek

EXPO 2016’da Suyun Dansı Büyüleyecek

EXPO 2016 Antalya sergi alanı içinde 80 dönümlük bir alana yapılan EXPO Gölü’ne Türkiye’nin en büyük su, ses ve ışık sistemi yapıldı. Göl içerisinde 30 metrelik bir alana yayılan fıskiyeler, 80 metre yüksekliğe kadar su pompalıyor.

Pop star Tarkan’dan Mehter Marşı’na kadar farklı türdeki müzik ve ritimlerde sular adeta dans ediyor. Benzerlerinin Las Vegas, Dubai, Çin ve Malezya’da olduğunu söyleyen proje müdürü Haluk Kaplan su perdesinde geometrik şekillerin yanı sıra gerektiğinde 90 dakikalık bir maç yayınının dahi izlenebileceğini vurguladı.

Türkiye’nin ilk EXPO’su 23 Nisan’da kapılarını açmaya hazırlanırken, EXPO’larda olmazsa olmazlardan biri olan EXPO Gölü’nde sular dans edecek.

Antalya’nın Aksu İlçesi’ndeki EXPO 2016 Antalya Sergi alanı içinde yapılan 80 dönümlük göle Türkiye’nin en büyük su, ışık ve ses sistemi projesi uygulandı.

80 Metreye Kadar Yükseliyor

Göl içerisine yapılan dev fıskiyeler 3 aylık bir çalışma ile göl içine yerleştirildi.  Onlarca fıskiyenin yer aldığı projenin ilk testi havanın kararmasından sonra yapıldı.

Her biri 4 dakika olan, aralarında pop star Tarkan, klasik müzik ve Mehter Marşı’nın da yer aldığı 6 ayrı şarkının çaldığı testte, ana fıskiyede 80 metre yüksekliğe kadar ulaşıldı.

Türkiye’nin en büyük müzikli, danslı fıskiye sistemini yaptıklarını söyleyen proje müdürü Haluk Kaplan,  EXPO 2016 Antalya’da projeyi yapmaktan büyük bir kıvanç duyduklarını vurguladı.

Sistemin uzunluğunun 30 metre olduğunu söyleyen Kaplan, “Çoğunlukla selenoid valfler, motor sürücüler, bilgisayar programları, spotlightlar, lazer programları, lazer gösterileri ve projeksiyon gösterileri olan Türkiye’nin en büyük sistemini yapmış bulunmaktayız” dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım