Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

EXPO 2016’da Çevre Karikatür Sergisi

EXPO 2016’da Çevre Karikatür Sergisi

Aktif Felsefe Derneği, 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında, EXPO 2016 Antalya’da Çevre konulu karikatür sergisi açıldı. ‘Gelecek Nesiller için Yeşil Bir Dünya’ sloganı ve ‘Çiçek ve Çocuk’ teması ile düzenlenen EXPO 2016 Antalya’da, Aktif Felsefe Derneği, 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında, çevre konulu karikatür sergisi sanat sergi binasında açıldı.

Tarih, biyo-çeşitlilik, sürdürülebilirlik ve yeşil şehirler organizasyonu alt temaları olan EXPO 2016’da açılan sergide, küresel ısınma, kalıcı iklim değişikliği, doğanın dengesini bozan enerji ve su kaynaklarının bilinçsiz kullanımı konularına mizah yoluyla dikkat çekilmek istendi.

Serginin açılışını, Aktif Felsefe Derneği Antalya Şube Başkanı Murat Beşparmak, Muratpaşa Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Ceren Şahin, İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Mustafa Balcı ve çok sayıda eser sahibi yaptı.

EXPO 2016 Antalya’nın temel amaçlarından birinin gelecek nesillere daha iyi bir çevre fikrini aşılamak olduğunu belirten Şube Başkanı Beşparmak, “Aktif Felsefe olarak çevre temalı sergimizde karikatür festivallerimizden sizler için seçkiler yaptık.

Aktif Felsefe olarak çevresel sorunların temelinde fikirsel sorunlar olduğunu düşünüyoruz. İnsan varlıkları olarak doğaya saygı ve doğayla uyumlu yaşama bilincini kendimizde sağlamalıyız.

Yoksa bütün önlemler geçici olacaktır. İnsan ve doğa bir bütündür ve doğaya zarar verdiğimizde kendimize zarar vermiş oluyoruz” dedi. Otuz beş farklı karikatüristin 90 eserle katıldığı sergi, 19 Haziran’a kadar ziyaret edilebilecek.

yukarı çık
0
Paylaşım