Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Ergen, ‘Kazak Turistleri Manavgat’ta Ağırlamak İsteriz’

Ergen, ‘Kazak Turistleri Manavgat’ta Ağırlamak İsteriz’

MATSO ve BAKA İşbirliği İle Kazakistan’dan bölgeye turist çekmek amacıyla Kazakistan’da yüksek tirajlara sahip gazetelerin genel yayın yönetmenleri, köşe Manavgat’ta ağırlandı.

BAKA, Türk Hava Yolları (THY), Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü, Kazakistan Ankara Büyükelçiliği ve Antalya Konsolosluğu işbirliğinde hazırlanan tanıtım programı kapsamında Antalya Tanıtım turu düzenlendi.

Turun Manavgat bölümü ise Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) işbirliği ile gerçekleşti. Kazakistan’da yüksek tirajlara sahip gazetelerin genel yayın yönetmenleri, köşe yazarları Manavgat’ta ağırlandı.

İlçenin tarihi ve turistik yerlerini gezen heyet daha sonra MATSO’yu ziyaret etti. MATSO Meclis Salonu’nda ağırlanan gazetecilere hitaben MATSO Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ergen bir konuşma yaptı.

Kazakistanlı gazetecileri ilçede ağırlamaktan mutlu olduklarını kaydeden Ergen, iki ülkenin kardeşlik ve kültürel hukukuna vurgu yaptı. Tarihe dayanan kardeşliğin önemine değinen Ergen, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da artırılması ve bunun gelecek kuşaklara aktarılması gerektiğini söyledi.

İlçenin turizm potansiyeli ve doğal güzellikleri hakkında da bilgiler aktaran Ergen, ilçe nüfusunun yaz aylarında gelen turistler ile birlikte 2 katına çıktığını belirtti.

Ergen, “Siz değerli Kazakistanlı kardeşlerimizi burada ağırlamaktan çok mutluyuz. Kazak kardeşlerimizi tatillerini ilçemizde geçirmeye davet ediyoruz.

Buradaki güzel izlenimlerinizi yazılarınızda en güzel şekilde aktararak iki ülke arasındaki turizm potansiyelinin arttırılmasına katkı sağlayacağınız için şimdiden teşekkür ederim” dedi.

Gazetecilerin MATSO’nun faaliyetleri ve çalışmaları hakkında sorularını yanıtlayan Ergen, ilçenin tanımına yönelik kitapçık ve argümanlar hediye etti.

Ziyaret konuşmanın ardından ilçenin tanıtım videosu izlenmesi ile sona erdi.

yukarı çık
0
Paylaşım