Menu
RSS

Ergen'e Emek Demokrasi Güçleri'nden Destek

Ergen'e Emek Demokrasi Güçleri'nden Destek

Emek Demokrasi Güçleri, ÖDP Antalya eski il başkanı Zeynel Abidin Ergen'in FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Eğitim Sen Antalya Şubesi'nde düzenlenen basın açıklamasına EMEP, Halk Evleri, DİSK, HDP, ÇHD, ÖDP ve Eğitim Sen de destek verdi.

Emek ve Demokrasi Güçleri adına açıklamayı yapan KESK Dönem Sözcüsü Mustafa Ayar, ülkenin cemaat Ak Parti koalisyonuyla karanlığa sürüklendiğini ve bununla mücadele eden Zeynel Abidin Ergen'in hedef haline geldiğini söyledi.

Zeynel Abidin Ergen'i Antalya'da herkesin tanıdığını belirten Mustafa Ayar, Ergen'e kefil olduklarını ifade etti. Ayar, cemaat iftirası ile gözaltına alınıp tutuklanan yol arkadaşlarının serbest bırakılmasını isteyerek, “Açığa alınan kamu emekçileri işlerine iade edilmelidir.

Halkın oyuyla göreve gelmiş belediye başkanları görevine dönmeli, belediyeler asıl sahiplerine teslim edilmelidir. Emek ve Demokrasi Güçleri olarak AKP darbesi ile şiddetlenen tüm saldırıları geriletmeye, barışı egemen kılmaya dönük laik, demokratik bir ülke temelinde halkların özgürlüğü ve eşit yurttaşlık için toplumsal muhalefetin tüm unsurlarıyla birlikte ortak mücadeleyi esas almaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Açıklamaya destek veren katılımcılar da hükümetin KHK'ler ile daha ağır günler yaşayacağını iddia etti.

yukarı çık
0
Paylaşım