Menu
RSS

DSİ Bölge Müdürü Özgür Ve Ekibi Elmalı'da İnceleme Yaptı

DSİ Bölge Müdürü Özgür Ve Ekibi Elmalı'da İnceleme Yaptı

DSİ Antalya Bölge Müdürü Turkay Özgür, Bölge Müdür Yardımcıları Tuncay Aykan, Özhan Erdanışman, Köksal Buğra Çelik, Şube Müdürleri ile birlikte Elmalı ilçesinde bir dizi ziyaret, inceleme ve etütlerde bulundu.

Bölge Müdürü Sayın Turkay Özgür ve ekibi ilk olarak Elmalı Kaymakamı Gürbüz Saltaş, Ak Parti Elmalı İlçe Başkanı, Ali Gökçe ve Elmalı Özdemir Mahalle Muhtarı İlhan Sert ile tamamlanarak 7.890 dekar tarım alanını sulayacak olan Elma Özdemir Barajında ve Sulama güzergâhında incelemelerde bulundu.

Elmalı Özdemir Barajında ki incelemelerinin ardından Bölge Müdürü Özgür ve beraberinde ki heyet Elmalı Özdemir Mahallesi'nde tamamlanan 2.400 metrelik kuşaklama kanal güzergâhında incelemelerde bulundu.

Heyet ardından Elmalı Çalpınar Köyü Mahalle Muhtarlığında Muhtar Soner Özkan ve vatandaşlar ile bir araya gelerek Çalpınar Köyü Mert Menli mevkiinde talep edilen Gölet için istişare ve değerlendirme de bulunarak Mert Menli mevkiinde etüt ve incelemede bulundular.

Arazide yapılan etüt çalışmasının ardından Bölge Müdürü Turkay Özgür, Ak Parti Elmalı İlçe Başkanı Ali Gökçe ve beraberlerinde ki heyet Elmalı Kaymakamı Gürbüz Saltaş ile Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin’i makamında ziyaret ettiler.

Ziyarette Elmalı Kaymakamı Gürbüz Saltaş DSİ’nin Elmalı ilçesine yaptığı yatırımlar ve birlikte yapılan arazi ve etüt çalışmaları için Bölge Müdürü Özgür ve DSİ çalışanlarına teşekkür ederken, Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin’de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Bölge Müdürü Özgür ve ekibine teşekkür etti.

Bölge Müdürümüz Turkay Özgür’de yaptığı açıklamada;

‘’Bugün ekibimiz ile birlikte Elmalı Kaymakamımızı ve Belediye Başkanımızı ziyaret ettik. Elmalı İlçemizde tamamlanan ve devam eden çalışmalarımızı Sayın Kaymakamımız ile birlikte yerinde inceledik.

Elmalı Çalpınar Mahalle Muhtarımız ve vatandaşlarımız tarafından DSİ’den talep edilen Gölet alanında etüt yaptık. Talep edilen Gölet yeri ile ilgili gerekli notları aldık teknik açıdan inceleme yapacağız.

Bilindiği üzere Elmalı ilçemiz için çok büyük önem arz eden ve 7.890 dekar tarım alanı sulayacak olan Elmalı Özdemir Barajımızı tamamladık.

Baraj ve sulama ile 2016 yılı birim fiyatları ile dekar başına 1.369.00 TL gelir artışı, ülke ekonomisine yıllık 10.801.410 TL katkı ve 947 kişiye de istihdam alanı sağlanması hedeflenmektedir.

Diğer taraftan Elmalı Özdemir mahallesini taşkınlardan koruyacak 2.400 metre uzunluğunda ki kuşaklama kanal çalışmalarımızı da tamamladık.

Ayraca bugün Elmalı Kaymakamımıza ve Belediye Başkanımıza Taşkın önleyici baraj olan Türkmentepe Barajımızın da proje ihalesini yaptığımızın müjdesini verdik. Bu proje ile yaklaşık 20.000 dekar tarım alanı ve 3 mahallenin taşkın riski azaltılmış olacak.

Elmalı Akçay Deresi ıslahı ile 4.288 dekar tarım arazisi ile birlikte yerleşim yerlerinin de taşkın riski azaltıldı. Elmalı Güğü Deresinin de Islahı çalışmaları tamamlandı.

Güğü Deresi Taşkın Koruması ile 5.000 dekar tarım arazisi ve yerleşim yerinin taşkın riski azaltıldı. Elmalı Karagöl Drenaj kanalının temizliği yapıldı. Yuva Mahallesinde kuşaklama kanal yapıldı.

Özetle DSİ olarak bütün ilçelerimize olduğu gibi Elmalı ilçemize de çok büyük yatırımlar yapmaktayız. Bu yatırımları yaparken de Kaymakamlarımızın, Belediye Başkanlarımızın ve Muhtarlarımızın çok ciddi katkıları olmaktadır.

Katkı sunan herkese ve çalışmalarda emeği geçen DSİ ve Firma elemanlarımıza teşekkür ediyorum. ’dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım