Menu
RSS

DSİ Antalya Suriyeli Çocukları Yalnız Bırakmadı

DSİ Antalya Suriyeli Çocukları Yalnız Bırakmadı

Antalya Bölge Müdürümüz Sayın Turkay Özgür, Bölge Müdür Yardımcıları Tuncay Aykan, Köksal Buğra Çelik, Mehmet Nazif Kök, Şube Müdürleri, Antalya Sivil Düşünce Platformu Yönetiminden Sayın Hidayet Gültekin ve beraberlerindeki heyet ile birlikte Serik ilçesinde bulunan Suriyeli çocukları eğitim gördükleri okulda ziyaret ettiler.

Ziyarette çocuklara oyuncak, defter ve kalem gibi hediyeler takdim eden Bölge Müdürü Özgür yaptığı açıklamada; ‘’Bugün ekibimiz ve Antalya Sivil Düşünce Platformu ile birlikte Serik İlçemizde bulunan Suriyeli çocukların eğitim gördüğü okulu ziyaret ederek kardeşlerimiz ile birlikte olduk.

Allah Kuran-ı Kerimin Hucurat Suresi 10. Ayetinde Mealen buyuruyor ki; Müminler ancak kardeştirler.’’ O halde bizlerde Müslümanlar olarak kardeşlerimizin yanında olmak, onların yaralarına merhem olmak, karınca kararınca da olsa sıkıntılarını paylaşmak ve elimizden geldiğince yardımcı olmak durumundayız.

Peygamber efendimiz Mekke zulmünden kurtulmak için Medine’ye göç etmiştir. Medine halkı da Ensar topluluğu olarak onlara kucak açmış iş ve aşlarını paylaşmışlardır.

Şimdi sıra bizde zulüm ve vahşetten kaçıp ülkemize gelen kardeşlerimize elimizden geldiği kadar yardımcı olmalıyız, kendi çocuklarımızdan ne kadar sorumluysak, Suriyeli kardeşlerimiz ve çocuklarımız içinde o kadar sorumlu davranmalıyız.

Müslümanlar olarak kardeşlerimize kucak açmalıyız. Onlara karşı Ensar olmalı, Ensar olmanın gereğini yapmalıyız. Bu konuda duyarsız kalmayalım kardeşlerimizin sıkıntılarını asgariye indirmek için gayret gösterelim.

Kalplerin, gönüllerin sahibi Allah’tır eğer bizler gönülleri hoşnut edersek sevindirirsek Allah da bizleri hoşnut eder diye düşünüyorum.

Antalya Sivil Düşünce Platformundan Sayın Hidayet Gültekin Bey ve ekibi bu konuda çok büyük gayret gösteriyorlar kendilerine özelikle teşekkür ediyorum. ‘’dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım