Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Demreli Vatandaşlar Sorunlarını Anlattı

Demreli Vatandaşlar Sorunlarını Anlattı

Antalya’nın Demre İlçesi'nde Kaymakam Murat Uz başkanlığında düzenlenen toplantıda vatandaş sorunlarını anlattı. Demre Kaymakamı Murat Uz, vatandaşlarla buluşma toplantıları başlattı.

Toplantıların ilki Büyük Kum Mahallesi'nde yapıldı. Toplantıya, Kaymakam Murat Uz, Garnizon Komutanı Üsteğmen Görkem Güncan, Belediye Başkanı Süleyman Topcu, Emniyet Müdür vekili Murat Üstündağ ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileriyle yaklaşık 200 vatandaş katıldı.

Kaymakam Murat Uz, "Bu kez biz sizin ayağınıza geldik. Sizin sorunlarınızı dinleyeceğiz. Burada çözüme kavuşacakları çözümleyeceğiz. Genel olan sorunları, çözüm için çaba harcayacağız.

Bizim çözemediklerimizi ilgili makamlara taşıyacağız. Büyük Kum Mahallesi'nde sorunu olan 343 aileye yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu mahalledeki tüm ortaöğretim öğrencilerini taşıma kapsamına aldık. Öğle yemeği veriyoruz" dedi.

Kaymakam Uz konuşmasının ardından kurum amirlerine söz verdi. Kurum amirleri mahalleyle ilgili yapılan çalışmaları anlattı. Sonrasında vatandaşın sorunları dinlendi. Ortaya çıkan sorunlarla ilgili daire amirlerinin öneri ve çözüm önerileri konuşuldu. Sorunların başında SİT sorunları, daha önce parselasyon yapılan zeytinliklerdeki durum, tapu sorunları gibi sorunlar yer aldı.

Daha sonra konuşan Belediye Başkanı Süleyman Topcu, "Kum Dağı Mevkii'nde çok önemli ve çelişkili bir sorun var. Geçmişte vatandaşa devlet tarafından zeytinlik olarak verilen sahillerdeki alanlar, Türkiye'nin her yerinde belediyeler tarafından imara açılmış. Devlet buna hiç ses çıkarmamış.

Vatandaş 10 parselinden 8'ini satmış, 2'sini de kendine ayırmış. Devlet daha sonra demiş ki 'Burasını sana zeytinlik olarak verdim. Buraya, senin sattığın 8 parseli alanlar bina yapabilir. Ama sen de kalan 2 parsel zeytinlik, buraya bir şey yapamazsın.' Böyle çelişki olmaz. Bu konuyu Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye anlattım. Çözüm konusunda umutluyum" dedi.

Kaymakam Uz da "Sorunları dinledik. Arkadaşlarımız sorunlarınızın çözüm yollarını anlattı. Bizim çözemediğimiz sorunları, üst makamlara taşıyacağız. Devletin görevlileri olarak size hizmet etmekle görevliyiz. Sorunlarınız için kapımızı çalmaktan çekinmeyiz" diye konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım