Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Demre ve Kaş'ta Öğretmenler Günü Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

Demre ve Kaş'ta Öğretmenler Günü Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

Antalya'nın Demre ve Kaş ilçelerinde 24 Kasım Öğretmenler Günü düzenlenen törenlerle kutlandı.Demre'de 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Cumhuriyet Alanı'nda tören yapıldı. Demre Milli Eğitim Müdürü Cengiz Coşkun, bir grup öğretmenle birlikte Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

Saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Kutlamalar Beymelek Mahallesi'ndeki Karabibik Kültür Salonu'nda devam etti. Buradaki kutlamalara Kaymakam Murat Uz, Emniyet Müdürü Kürşat Duman,

Jandarma Komutan vekili Başçavuş Ümran Kılıç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Coşkun, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaş katıldı.

Beymelek İlkokulu ve Beymelek Saz Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı gösteriler sunuldu. Demre'nin ilk öğretmeni olan Mustafa Celepoğlu'nun yaşam öyküsü, slayt gösterisiyle anlatıldı.

Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen şiir yarışmasında birinci olan Köşkerler Ortaokulu öğrencisi Hatice Sultan Ceylan şirini okudu. Kompozisyon yarışmasında birinci olan Demre Anadolu Lisesi öğrencisi Tuğçe Karataş kompozisyonunu okudu.

Beymelek İlkokulu öğretmenleri şiir dinletisi sundu. Ardından Beymelek İlkokulu'ndan 20 minik öğrenci ellerinde bir kalple öğretmenlerin önünde sahneye geldi.

Birer cümleyle öğretmeni anlatan öğrenciler, kalpleri ters çevirdiğinde ise ortaya Atatürk posterleri çıktı. Beymelek Saz Ortaokulu öğrencileri müzik dinletisi sundu. Bu yıl emekli olan öğretmenlere onur şeref belgeleri verildi.

Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Kaymakam Murat Uz, "30 yıl önceki ilkokul öğretmenimi anımsadım bugün. Zor koşullarda bize verdiği eğitimi düşündüm. Eğitim toplumların en vazgeçilmez ihtiyacıdır. Bunu yapacak olan da öğretmenlerdir. Belki öğretmenlik mesleğinin sorunları var.

Ama şunu unutmayın ki öğretmenlik tüm toplumlarda en saygın meslektir. Başöğretmen Atatürk'ün dediği gibi "Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı gür, irfanı hür nesiller ister." Bu nesilleri yetiştirmek öğretmenlerin görevidir" dedi.

Kaş'ta Öğretmenler Günü Kutlandı

Öğretmenler Günü, Kaş'ta düzenlenen törenlerle kutlandı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan ve bir grup öğretmenin Cumhuriyet Alanı'na çelenk koymasıyla başlayan kutlama töreni Kaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde devam etti.

Törene, Kaymakam Bilgihan Bayar, Belediye Başkanı Halil Kocaer, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hakan Öztürkmen, Emniyet Müdürü Halil Baydemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan, siyasi partilerin ilçe başkanları,

şehit öğretmen aileleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaş katıldı.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Şehit öğretmenler videosu izlendi ve Öğretmenler Oratoryosu sahnelendi. Şehit Öğretmen Ali Boşgelmez'in anne ve babasına hediye verildi. Öğrenciler şiirler okudu.

Adaylığı sone eren öğretmenler Kaş Çok Programlı Lisesi Müdürü Recep Madenci eşliğinde meslek yemini etti. Öğretmen Seyhun Özkul yönetimindeki koro müzik dinletisi sundu.

Kaş Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan, "Bir ulusun yaşaması, gelecek nesillerin bilgili, kültürlü, bilimin ışığında yetiştirilmesiyle olanaklıdır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, vicdanı hür, irfanı hür nesillerin yetiştirilmesi görevini öğretmenlere vermiştir.

Yurtta sulh, cihanda sulh ilkesine bağlı yeni bir kuşak yetiştirmek hepimizin görevidir. Bu görevi en iyi şekilde yapmak, eğitim ordusunun görevidir" diye konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım