Menu
RSS

Antalya'da Darbeye Karşı Gençlik Kampı

Antalya'da Darbeye Karşı Gençlik Kampı

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile İslam İşbirliği Teşkilatı tarafından Antalya Duacı Gençlik Kampı Tesisleri'nde düzenlenen 'Uluslararası Gençlik Kampı' sona erdi. 'Darbeye Karşı Demokrasi' sloganıyla Antalya'da toplanan Uluslararası Gençlik Kampı, kapanış töreniyle sona erdi.

10-24 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen ve İslam ülkelerinden 300 gencin katıldığı kampta ülkelerin ulusal sunumları, kültürel çalıştaylar ve spor turnuvaları yapıldı.

İslam İşbirliği Teşkilatı'nın bir alt kuruluşu olan 'İslam Konferansı Diyalog ve İşbirliği Gençlik Forumu' ile işbirliği halinde gerçekleştirilen kampta gençler, 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi karşısında Türkiye demokrasisi ve Türk gençleri ile dayanışma ortaya koydu.

İki hafta süren kampın sonunda düzenlenen kapanış programına, Vali Yardımcısı Mestan Yayman, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Emre Kaçar, İslam Konferansı Diyalog ve İşbirliği Gençlik Forumu Başkan'ı Büyükelçi Elshad İskandarov, Gençlik Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, İl Müftüsü Osman Artan katıldı.

Gençlere Teşekkür

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel kampın kapanış konuşmasında gençleri Antalya'da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Gençlerin, 15 Temmuz'da Türk halkına ve Türk demokrasisine karşı yapılan darbe girişiminden sonra Türkiye'ye gelerek, dayanışma ve kardeşlik örneği sergilediğini aktaran Başkan Türel,

"Dünyanın önde gelen devletlerinin, özellikle Batı ülkelerinin darbe girişimine karşı sessizliğe büründüğü, bir dönemde, hakkın ve hakikatin gür sesleri olduğunuz için sizleri kutluyor, ülkem ve Antalya adına hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

Çete Tüm İslam Dünyasını Hedef Aldı

15 Temmuz gecesi Türkiye'de milyonlarca kişinin darbe girişimine karşı tek yürek olduğunu vurgulayan Başkan Türel, "Genç, yaşlı, kadın, erkek yüz binlerce kişi tankların önünde durdu ve kurşunlara karşı göğüslerini siper etti. 250'ye yakın insanımız hayatını kaybetti, 2 binden fazla kişi yaralandı.

Buna rağmen Avrupa ve Amerika'da resmi otoriteler ve dünya basını, bu kahramanca mücadeleyi görmezden geldi" diye konuştu.

Terör İnsanlık Suçudur

Başkan Türel, kampa katılan gençlere "Sizleri görünce geleceğe daha umutla bakıyorum. 15 Temmuz gecesi destan yazanlar gibi, sizler de İslam toplumunun geleceğinin garantilerisiniz. Sizin bu birlikteliğiniz hain ve karanlık planları yapanların yüreklerine korku salıyor. Terör insanlık suçudur.

Bizim tek amacımız, dünyada ve bölgemizde barışın, huzurun tesis edilmesidir" dedi.

Başkan Türel'in ardından katılımcı gençler adına konuşan Etiyopyalı temsilci Mülki Muhammed ise " Biz Müslüman gençlik olarak Türkiye'deki bu darbe girişimini kınıyoruz ve Türkiye Cumhuriyetini her koşulda destekliyoruz. Biz biriz beraberiz hep birlikte Türkiye'yiz" diye konuştu

Konuşmaların ardından Başkan Türel, kamp boyunca yapılan spor etkinliklerinde dereceye giren öğrencilere madalyalarını taktı.

yukarı çık
0
Paylaşım