Menu
RSS
Meteorolojik Uyarı: Antalya'nın Doğu İç Kesimlerinde Kuvvetli Yağış Bekleniyor!

Meteorolojik Uyarı: Antalya'nın Doğu İç Kesimlerin…

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü...

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Çocukluktan Beri Okuduğu Kitaplarla Okul Kütüphanesi Yaptı

Çocukluktan Beri Okuduğu Kitaplarla Okul Kütüphanesi Yaptı

Antalya’nın Kemer İlçesi'nde endüstri yüksek mühendisi 27 yaşındaki Hazal Karaman, çocukluğundan bu yana okuduğu 1000'e yakın kitapla ortaokul çocuklarının yararlanması için okul kütüphanesi oluşturdu.

Kemer'e bağlı Çamyuva Mahallesi'nde oturan Hazal Karaman, annesi Gülay Tunçten ile birlikte kütüphane yaptırmak amacıyla Kaymakam Mustafa Cihad Fehlihan'ı ziyaret etti.

Anne- kız, Kaymakam Feslihan ile görüştükten sonra oturdukları mahalledeki Rukiye Koç Ortaokulu'nda tefrişatı da dahil bir okul kütüphanesi oluşturdu.

Kütüphaneye Hazal Karaman'ın çocukluğundan bu yana okuduğu 1000'e yakın çeşitli türlerdeki kitaplar konulurken, bu sebeple adına da 'Hazal Karaman'ın Hazinesi' denildi.

Kaymakamdan Plaket

Hazal Karaman'ın annesinin desteğiyle yaptırdığı okul kütüphanesi Kaymakam Mustafa Cihad Feslihan ve diğer protokol üyeleri, okul yönetimi ve öğrencilerin katılımıyla açıldı. Kaymakam Feslihan, anne- kızın yaptığının örnek bir çalışma olduğunu belirtirken, Hazal Karaman'a plaket verdi.

1000'e Yakın Kitap Var

Çocuklara ve ülkenin geleceğine katkı sağlamak amacıyla kütüphaneyi kurmak istediklerini söyleyen Hazan Karaman, "İlkokuldan beri okuduğum kitapları buraya bağışladık. Romanlar var, hem ortaokul seviyesine hitap edecek hem de büyüdükleri zaman okuyabilecekleri kitaplar var. Bir de ansiklopedi köşesi yaptık. Yaklaşık 50'ye yakın ansiklopedi var. Gelişim ve coğrafi ansiklopediler. Toplamda kütüphanemizde 1000'e yakın kitap var" dedi.

Annemden Gördüğümle Bu Zamana Geldim

Velileri uyaran ve çocukların aileden gördüğünü yaptığını kaydeden Hazan Karaman, "Ben annemden gördüğümle, öğrettikleriyle bu zamana geldim. Devamlı okusunlar, çocuklarını da okutsunlar. Öğretmen ise bir kılavuzdur.

Doğru öğretmenle doğru yarınlara pencere açarlar. Öğretmenlerimizin doğru kılavuzluk yapmasıyla da öğrencilerimizin kendilerini daha çok geliştireceklerine inanıyorum. Bu konuda da öğrencilerimize her zaman destek olmalarını rica ediyorum" diye konuştu.

Anne Gülay Tunçten de çok mutlu olduğunu, kızımın adına böyle bir faaliyette bulunduğunu ifade ederken, "Bu sınığa, 'Kızımın hazinesi' diyorum. Bütün gençler gelsin burada okusunlar. Veliler dahi gelsin burada okusunlar" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım