Menu
RSS

Büyükalan Mahallesindeki Vatandaşlar, Afet Politikası nedeniyle Mağdur

Büyükalan Mahallesindeki Vatandaşlar, Afet Politikası nedeniyle Mağdur

CHP Kumluca İlçe Başkanı Kemal Bilal Öner, Antalya Milletvekili Devrim Kök, İl Başkan Yardımcısı Mustafa Köleoğlu ve partililerden oluşan grup Büyükalan mahallesinde yaşanan heyelanda mağdur olan vatandaşları ve muhtarı ziyaret ederek bölgede incelemelerde bulundular.

İncelemeler sırasında vatandaşın mağduriyetini de dinleyen CHP heyeti, ilginç bir uygulama ile karşılaştıklarını belirttiler.

Yaşanan heyelan nedeniyle mağdur vatandaşların arasında bir ayrım yapıldığını öğrenen CHP Kumluca İlçe Başkanı Kemal Bilal Öner, yerleşim yerindeki evlerin toplu olması gerekçesi ile hareket edilerek, bu toplu alanda yer almayan vatandaşların evlerinin afet kapsamına alınmadığı duyumu karşısında tepki gösterdi.

Öner; “Mağdur olan vatandaşlarımız bölgeyi incelemeye gelen yetkililere mağduriyetlerinin giderilmesi için afet kapsamına alınmalarını istediklerinde, yetkilerden bir yerleşim yerinin afet kapsamına alınabilmesi için o yerleşim yerindeki evlerin toplu olması gerektiği cevabını almışlar.

Bu duruma göre Heyelan bölgesinde toplu olan ev sahipleri afet kapsamına alınarak evleri devlet tarafından yaptırılacak.  Ancak yine heyelan bölgesinde olan ama toplu yerleşimden biraz dışarıda evi yıkılan vatandaşımız afet kapsamına giremeyecek, kaderiyle başbaşa kalacaktır.

Bunu duyunca inanamadım. Böyle bir mantık olamaz. Devlet kucaklayıcı olmalıdır. Devlet aynı bölgede aynı mağduriyeti yaşayan vatandaşlarımıza eşit davranmalıdır. Devlet yetkilileri bu haksızlığı giderecek önlemleri acilen almalıdır” dedi.

CHP Antalya milletvekili Devrim Kök ise mecliste konuyu gündeme getireceğini belirtti.

yukarı çık
0
Paylaşım