Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Bolat: Okulda Kabul Gören Çocuk Başarılı Oluyor

Bolat: Okulda Kabul Gören Çocuk Başarılı Oluyor

Muratpaşa Söyleşileri’nin konuğu olan Eğitim bilimci Dr. Özgür Bolat, okulda arkadaşlarından kabul gören bir çocuğun başarı oranının arttığını söyledi. Başkan Uysal da; katılımcıları düşünmeye sevkeden bir söyleşi dinlediklerini belirtti.

Düşünmeye sevkeden söyleşi

Halen Hürriyet Gazetesi'nde köşe yazarlığı ve Bahçeşehir Üniversitesi'nde öğretim üyeliği yapan başarılı eğitim bilimci Dr. Özgür Bolat, Mutlu ve Başarılı Çocuk Nasıl Yetiştirilir?' sorusunun yanıtını Muratpaşa Söyleşileri’nde velilerle paylaştı.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ında katıldığı söyleşiye, Antalyalılar büyük ilgi gösterdi. Başkan Uysal; “Sanat, kültür, spor, bilim, düşünsel derinleşme hayatımızın bir parçası. Bu söyleşi, bizi yine düşünmeye sevkedecek” diye konuştu.

Anne ve babanızdan ne isterdiniz?

‘Eğitimde doğru bilinen yanlışlar’ hakkında da bilgiler aktaran Dr. Bolat; “Çocuğun okulda bağlandığı bir öğretmeni varsa akedemik başarısı yüzde 30 artıyor. Öğretmeninden kabul görse bile, arkadaşları tarafından kabul görmüyorsa çocuk okula gitmek istemiyor.

O zaman öğretmenin görevi, çocuğu kabul etmek değil diğer öğrenciler tarafından da kabulünü sağlamak. Bir araştırmada; geçmişi hatırladığınızda anne ve babanızdan ne isterdiniz sorusuna, daha fazla ilgi cevabı alınıyor” dedi.

Karne hediyesi

Dr. Bolat’ın, çok değerli büyüğünün oğlu olduğunu sonradan öğrendiğini belirten Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, şunları söyledi; “Bir veli olarak, çocuğuma karne hediyesi alırken tedirginlik duyduğumu farkettim.

Aldığım ürün, gözüme ya çok değerli ya da değersiz görünüyor. Çünkü bunun sonu yok. Her 6 bir ayda karne alınıyor. Hep bu beklentide mi olacak? diye düşünürken, Özgür Bolat’ın, ödülleri tehlikeli bulan, tereddütümün haklı olduğunu ortaya koyan bir yazısını okudum.”

yukarı çık
0
Paylaşım