Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Bir Dünya Çocuk Antalya’da

Bir Dünya Çocuk Antalya’da

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün, Türk çocuklarına armağan ettiği, dünyanın tek çocuk bayramı yine rengârenk. Dünya çocukları bu yıl 38. kez Antalya’da buluştu.

“TRT 38.Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği”, bu sene de sürpriz etkinlikleri ile 18-30 Nisan 2016 tarihleri arasında, Expo 2016 Antalya Sergi Alanı’nda gerçekleştiriliyor.

Dünyanın en büyük Expo’su EXPO2016 Antalya’da pek çok çiçek türünün yanı sıra dünya üzerindeki tüm kıtalardan 29 ülkenin çocukları “Çocuk ve Çiçek” temasıyla bir araya geliyor.

22 Nisan’da resmi açılışı yapılacak olan EXPO 2016 Antalya sergi alanı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda ilk ziyaretçilerini ağırlayacak. Ziyaretçiler gündüz Türk Yıldızları’nın gösterisini izleyebilecek.  

23 Nisan Cumartesi günü saat 17.00’de EXPO Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek TRT 38. Uluslararası 23 Nisan Şenliği’nin galasını yaklaşık 5 bin davetlinin izlemesi bekleniyor. Gala özel programı başta TRT1 ve TRT ÇOCUK Kanalları olmak üzere TRT’nin birçok kanalından canlı yayınlanacak.

EXPO 2016 Antalya sergi alanındaki, Çocuk Adası ile Çocuk Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde düzenlenecek onlarca etkinlikte çocuklar bayram coşkusunu doyasıya yaşarken, büyük ve küçük açık hava sahnelerinde kendileri için hazırlanan özel gösterilerle eğlenecek.

Dünya çocukları 24-27 Nisan tarihleri arasında büyük açık hava sahnesinde geleneksel kıyafetleri ve kendi müzikleri eşliğinde günde iki kez özel gösterilerini sunacaklar.

1979 yılından itibaren, 37 yıldır ulusal ve uluslararası düzeyde kutlanan ve gelenekselleşmiş olan Şenlik, çocuklar arasındaki kardeşlik, sevgi ve dostluk bağlarını geliştirerek,  barış içinde bir dünya mesajı vermek amacı ile hazırlandı.

Ülkemizde ağırlanan misafir çocuklar, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından titizlikle seçilen ailelerin yanında, kendi yaşıtı olan ‘Kardeş Çocuklar’ ile konaklarken, mihmandarları ise her ülkeye özel olarak tahsis edilen ve ülke dilini bilen rehberleriyle birlikte otellerde ağırlanıyor.

18 Nisan’da başlayan Şenlik, yaklaşık 10 gün boyunca Antalya’yı rengârenk bir çocuk ülkesine çevirecek.  Şenliğe katılan çocuklar ve medya mensupları için çevre gezileri düzenlenecek.

yukarı çık
0
Paylaşım