Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Başkan Şahin, ‘Cesur Olanlar Bir Kez, Korkaklar Her Gün Ölür’

Başkan Şahin, ‘Cesur Olanlar Bir Kez, Korkaklar Her Gün Ölür’

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ilk kez toplanan Aksu Belediye Meclisi’nde ilkler yaşandı, darbe girişimi yayınlanan ortak bildiri ile kınandı.

Belediye Başkanı Halil Şahin yaptığı konuşmada, ülkenin o gece önemli bir imtihandan geçtiğini ifade ederek, “Cesur olanlar bir kez, ama korkaklar her gün ölür” diyerek “Kendi yetiştirdiğimiz nesil bize silah sıkıyorsa bu konuyu iyi irdelemeli ve ders çıkarmalıyız” dedi.

Aksu Belediye Meclis salonu darbe girişimi sonrasında yapılan ilk mecliste Türk bayrakları ile donatıldı. Masalara, “Hakimiyet Milletindir” yazıları asıldı. İlçedeki tüm siyasi partilerin, kamu kurum ve kuruluşlarının, muhtarların, sivil toplum örgütlerinin katıldığı toplantıda meclis üyeleri gruplarına göre değil karma oturarak bir ilke imza atarak birlik ve beraberlik mesajı verdi.

İlçe Müftüsü Mustafa Şimşek toplantıda şehitler için dua okudu. 4 siyasi partinin ortak yayınladığı bildiride ülkenin bölünmezliğine dikkat çekilirken, darbe gecesi şehit olanlar rahmetle, gaziler minnetle anılarak darbe girişimi lanetlendi.

Şehitlerin Kanı Yerde Kalmayacak

Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin ise yaptığı konuşmada, ülkenin o gece önemli bir imtihandan geçtiğini vurguladı. Başkan Şahin, “Darbe girişimi gecesi çok şehit verdik ama onların kanı yerde kalmayacak.

Tüm siyasi partilerimiz o gece birlikte hareket ederek üzerine düşen görevi yerine getirdi. Aksulu vatandaşlarımız da yarım saat içinde meydanlara inerek alanları boş bırakmadı.

Bu olay bize eksikliklerimizi de görme fırsatı vererek aynı duruma yeniden düşmememizi sağlamalı. Dinle, diyanetle yola çıkmış olan bazı insanların uygulamada tam tersini yaptığını gördük. Dini eğitim alanların önce devletine bağlı olması gerekir. Devlet bu kurumlara atadıklarını iyi belirlemeli” dedi.

Kol Kangren Olmuşsa Kesmesini Bilmeli

“Cesur olanlar bir kez, ama korkaklar her gün ölür” diyen Başkan Şahin, darbeci Tuğgeneral Semih Terzi’yi öldüren ve kendisi de o gece şehit düşen Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’in o gün öldüğünü ama onu şehit edenlerin her gün öleceğini ifade etti.

“Kendi yetiştirdiğimiz nesil bize silah sıkıyorsa bu konuyu iyi irdelemeli ve ders çıkarmalıyız” diyen Şahin, “Hiç kimse kolunun kangren olmasını istemez ama kol kangren olmuş ise de onu kesip atmalıyız.

Ülkemiz cennet bir vatan, bu cennette yaşamanın bir bedeli var. Ülkenin menfaatleri söz konusu olduğunda hepimiz bir olduk. Cumhurbaşkanımız, başbakanımız, siyasi partilerimiz darbe girişimi gecesi dik duruş sergiledi. Meydanları dolduran herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Mecliste tüm parti gruplarının sözcüleri darbe girişimini, terörü, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı kınadı. Ayrıca, Güzelyurt’a yapılacak olan mesire alanına şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’in isminin verilmesi, Aksu’daki bir caddenin isminin 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri olarak adlandırılması ve yapılacak olan Kent Meydanına da 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Kent Meydanı isminin verilmesi görüşülerek konunun ilgili komisyonlara havalesi yapıldı.

yukarı çık
0
Paylaşım