Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Başkan Menderes Türel Konyalılar Derneği'ne Konuk Oldu

Başkan Menderes Türel Konyalılar Derneği'ne Konuk Oldu

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Konyalılar Derneği'nin geleneksel Bamba Çorbası etkinliğine katıldı. Antalya Konyalılar Derneği'nin her ay geleneksel olarak düzenlediği Bamba Çorbası etkinliğinin bu ayki konuğu Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel oldu.

Etkinliğe Başkan Menderes Türel'in yanı sıra Ak Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, Konyaaltı Kaymakamı İbrahim Keklik, Türk Telekom Antalya Güney 1. Bölge Müdürü Ercan Ağır, bürokratlar ve dernek üyeleri katıldı. Okunan Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından çorba içildi.

BÜYÜKŞEHİR ÇALIŞIYOR

Etkinlikte konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, dedelerinin Konya'dan Antalya'ya uzanan hikayesini dernek üyeleriyle paylaşarak, "Konya'nın benim için farklı bir önemi vardır. Adeta yürek tellerimi titretir. Büyüklerim Konya'nın şehir mezarlığında bulunuyor" dedi.

Konuşmasında belediye yatırımlarından bahseden Türel, kent trafiğini rahatlatmak için kavşaklar yaptıklarını bunlardan birisinin de dernek binasının yakınındaki Düden Katlı Kavşağı olduğunu ifade etti. Türel, "Bu inşaatımız Antalya'nın en büyük kavşağı olacak. Ağustos ayına kadar Sakarya Bulvarı'ndan gelişi, hemzemin geçiş olmak kaydıyla, açacağız" dedi.

ESERLERİN GERÇEK SAHİBİ SİZLERSİNİZ

Gelecek sene başına kadar artık kentteki kavşak çalışmalarını bitirmek istediklerini anlatan Türel, "Bu gibi çalışmalarda esnafın ciddi sıkıntıları haklı olarak söz konusu. Biz de mümkün olduğunca zamanı kısaltmaya çalışıyoruz" dedi.

Yapılan hizmetleri Antalya'nın geleceği için gerçekleştirmek zorunda olduklarını belirten Menderes Türel, “İşte belediye hizmet binamız 5 sene çürümeye terk edilmişti. Geldik 2 senede tamamladık. Sizin binanız, Antalyalıların binası, çok güzel bir eser ortaya çıktı.

Antalya'da hizmet noktasında tam gaz gidiyoruz. Antalyalıların sabrını belki zorluyoruz, zaman zaman sıkıntılar çektiriyoruz ama bunları Antalyalıların geleceği, çocuklarımızın geleceği için yapmak zorundayız" dedi.

ANTALYA ÖRNEK BİR ŞEHİR

Antalya'nın Başbakan Binali Yıldırım tarafından yerel yönetimler için örnek bir şehir olarak değerlendirdiğinin altını çizen Menderes Türel, "Şimdi çok büyük projelerle meşgulüz. Boğaçayı Projesi başladı. Konyaaltı sahil, kruvaziyer liman, Kepezaltı Santral'de Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm, ve Balbey projelerini yapıyoruz. İkinci Kaleiçi'si olacak.

Doğu Garajı'nda kültür merkezi inşaatımız devam ediyor. Üçüncü etap raylı sistem Sakarya Bulvarı'na doğru devam edecek. Birçok önemli projeyi Antalya'da yürütmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Hep Antalya'nın menfaati için çalıştıklarını belirten Menderes Türel, önemli olanın Antalya'nın kazanması olduğunu ifade etti. Türel; “Bazen anlatıyorum diyorum ki; tövbe haşa ilahi bir güç gelse, Alaaddin'in lambası gibi dilek hakkımız olsa, lambayı ovuşturduğumuzda çıkıp dese ki 'Dile benden ne dilersen'; ben de Antalya'ya projelerin kazandırılmasından başka bir şey dilemem.

Arkasından da bana dese ki 'Önce beyaz dosya kağıdına istifanı yaz, sonra ben bu projelerin hepsini himmet buyuracağım', gözüm kapalı o istifayı basarım, yeter ki bu hizmetler Antalya'ya yapılsın" dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Menderes Türel, dernek üyeleriyle sohbet etti, sorularını yanıtladı. Antalya Konyalılar Derneği Başkanı Hasan Hüseyin Cengiz, Başkan Menderes Türel'e teşekkür plaketini takdim etti.

Türel de Antalya Konyalılar Derneği Kadın kolları tarafından yılın annesi seçilen Sema Gül Demir'e plaket verdi.

yukarı çık
0
Paylaşım