Menu
RSS

Başkan Çetinkaya'dan Esnafa Ziyaret

Başkan Çetinkaya'dan Esnafa Ziyaret

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, traktörü tanka dönüştüren sanayi esnafını ziyaret etti. Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya beraberinde Başkan Yardımcısı Ramazan Çataltepe, traktörden bozma tank imal eden Hüseyin Acar'ı ziyaret etti.

Acar'ın atölyesinde gerçekleşen ziyarette Kumluca Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Tüfekçi, Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Ramazan Nacakcı da hazır bulundu.

Başkan Çetinkaya, esnaf Hüseyin Acar'dan yaptığı tank hakkında bilgi aldı. Çetinkaya, bu yıl 18'incisi düzenlenen Tarım ve Seracılık Festivali'nde Cumhuriyet Mahallesi'nin geçişi sırasında sergilenen 15 Temmuz Demokrasi Zaferi canlandırmasının Türkiye genelinde yankı bulduğunu söyledi.

Türkiye'nin en büyük halk festivalinin Kumluca'da gerçekleştiğini aktaran Başkan Çetinkaya, Kumluca'nın bu yıl daha yoğun misafir kitlesine ev sahipliği yaptığını kaydetti.

Çetinkaya, "Yörük göçü kortejinin geçişi sırasında karşılarında sembolik de olsa gerçeğine çok benzer bir Tank gören vatandaşımız epey heyecanlandı. Tank, Karatepe Stadı'na giriş yaptığında ise 15 Temmuz Demokrasi Zaferi sahnelendi.

Tankın gücünün halkın gücünü yenemediği o canlandırmada tüm Kumluca yoğun bir duygu seline kapıldı. Bizlere hain kalkışmanın bastırıldığı o karanlık gecede yaşananları daha yakından hissettirdi. Halkımızdan coşkuyla alkış alan canlandırmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Ramazan Nacakcı da tank yapma fikrinin kendisine ait olduğunu belirtirken, imalatını Hüseyin Acar'ın yaptığını, canlandırmada ise Gül Çetin Kaur Anadolu Lisesi öğrencilerinin oynadığını kaydetti.

yukarı çık
0
Paylaşım