Menu
RSS

Bartın'ın Coğrafi İşaretli Tel Kırması YÖREX'te

Bartın'ın Coğrafi İşaretli Tel Kırması YÖREX'te

Antalya Ticaret Borsası (ATB) öncülüğünde düzenlenecek Yöresel Ürünler Fuarı'nda, (YÖREX) Bartın'ın coğrafi işaretli ürünleri ve yöresel ürünleri ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) desteğiyle bu yıl 7'ncisi düzenlenecek YÖREX, 26-30 Ekim tarihlerinde Antalya Expo Center'da gerçekleştirilecek.

Kuzeyden güneye bir çok kentin yöresel ürünlerine ev sahipliği yapacak YÖREX'te, Bartın'ın coğrafi işaretli ürünleri ve yöresel ürünleri ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık, 5 yıldır YÖREX'e katıldıklarını belirterek, "YÖREX, bizim için ürünlerimizin tanıtımı ve ticari ilişkilerinin gelişmesi için önemli bir organizasyon" dedi.

Geçmiş yıllarda YÖREX'e katılan firmaların ticari işbirliği sağladığını bildirirken, "Geri dönüşler çok güzel özellikle Bartın helvamız fuardan sonra yoğun talep gördü" diye konuştu.

Bu yıl YÖREX'te coğrafi işaretli el emeği göz nuru tel kırmadan yapılan ürünlerle katılacaklarını bildiren Halil Balık, "Bartın'a has helvamız, manda yoğurdu, aromalı kestane, Amasra bağılımız, gözleme, su böreğimiz ve tel kırmamız ile YÖREX'te ziyaretçilerin hem damak tadına hem göz zevkine hitap edeceğiz" dedi.

Anadolu Ayarlarına Dönelim

ATB Başkanı Ali Çandır, YÖREX'in kuzeyden güneye, doğudan batıya Anadolu'nun eşsiz değerlerinin buluşma noktası olduğunu belirtti. Bartın'ı yöresel ürünleriyle YÖREX'te görmekten mutluluk duyacaklarını ifade eden Çandır, "Anadolu ayarlarına dönme vaktimiz geldi.

Bu yıl 7'ncisini düzenleyeceğimiz YÖREX'e ilginin yoğunluğu bizleri kendi değerlerimize sahip çıkmamız konusunda umutlandırıyor. Başta TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu olmak üzere YÖREX'e destek veren oda borsa başkanlarımız, kalkınma ajanlarımız, yerel yönetimlerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım