Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

AÜ Hastanesi Başhekimi Aydınlı: Hastalarımıza Hizmeti Sürdürüyoruz

AÜ Hastanesi Başhekimi Aydınlı: Hastalarımıza Hizmeti Sürdürüyoruz

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi ve Organ Nakli Merkez Müdürü Prof. Dr. Bülent Aydınlı, FETÖ/PDY operasyonunda yüz ve kol nakli ameliyatına katılan ekipten bazı isimlerin de gözaltına alınmasının merkezin gücünü etkilemediğini belirtti.

Prof. Dr. Bülent Aydınlı, tüm sıkıntılı hastalara çare olmaya devam ettiklerini belirterek, "Akdeniz Üniversitesi nakil merkezi 35 yıllık organ nakli geçmişi olan bir merkez. Türkiye ve dünyada önemli noktaya gelmiştir.

İnsanlarımız şunu iyi bilmelidir ki, Akdeniz Üniversitesi bundan önce olduğu gibi bundan sonra da bütün kadrolarıyla hastalara şifa olmaya devam edecektir" diye konuştu.

Her Kurumda Arınma Süreci Devam Ediyor

Prof. Dr. Bülent Aydınlı, şöyle devam etti:

"Her kurumda arınma süreci geçiriliyor şu anda, bu çok önemli. Muhakkak ki her kurumda çürük elmalar diye tabir edebileceğimiz insanlar olabilir. Ancak bunlara karar verecek olan bizler değiliz. Şu anda gözaltına alınanlar da bir süreçten geçiyor.

Suçlu ya da suçsuz oldukları muhakkak ki açıklanacak ve ortaya çıkacaktır. Bizim için önemli olan organ nakli merkezinin ekibi tertemiz düzgün çalışıyor. Hiçbir sıkıntısı yok. Tüm ameliyatlarımız devam ediyor.

Türkiye'nin en fazla böbrek nakli yapan kamu kurumu, Türkiye'de 2'nci, 3'üncü sırada olan, karaciğer nakli yapan kamu kurumu. Türkiye'de en fazla pankreas nakli yapan kamu kurumu. Tüm kurumlarda olan temizlik, o kurumun içinde herkes de varmış gibi hissedilmesi tamamen yanlış.

Süreçler sonlanacak insanların haklı veya haksız oldukları, suçlu veya suçsuz oldukları ortaya çıkacak. Bu süreye kadar biz ekibimizin başında, Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkez müdürüyüm.

Belki bizden önce görev yapmış arkadaşlarımızdan gözaltına alınan olmuştur. Bu da bir kişidir Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi içinde, onun da suçlu veya suçsuz olduğuna hukuk karar verecek. Bizler tüm ekibimizle birlikte tüm hastalarımıza hizmet vermeye devam ediyoruz."

Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Estetik Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ise ülkenin zor bir süreçten geçtiğini aktardı.

Prof. Dr. Özkan, "Çok şükür ki ülkemizin tüm kurumları gibi Akdeniz Üniversitesi Organ Nakil Merkezi de her zamankinden daha yüksek azimle hizmet edecektir.

Maalesef tüm kurumlarda olduğu gibi bizim kurumumuz da zor bir süreçten geçiyor. Şunun çok iyi bilinmesi gerekir ki, burası öncekinden çok daha yüksek azimle hizmete devam edecektir" dedi.

Tek amaçlarının insanlara sağlıklı, uzun ömürler sağlayabilmek ve memleketimize hizmette bulunmak olduğunu aktaran Prof. Dr. Özkan, şöyle konuştu:

"Onun dışındaki arınmalar temizlenmeler her kurumda olduğu gibi bizim kurumumuzda da olacaktır. Keşke olmasaydı. Gerekiyorsa da bunlar yapılacaktır. Tabi bu süreçte geçmişte, geçtiğimiz hafta sonu yapılanlar herkesi töhmet altında bırakmaması gerekiyor.

Herhangi bir sıkıntı varsa gerekli merciler gerekeni yapacaktır. Önemli olan bu önemli kurumların ve masum kişilerin töhmet altında bırakmamaktır. Bir avucun içi kadar çocuk ona hayat kazandırıyorsunuz.

Bu tür ameliyatlar burada yapılabiliyorsa bu ülkenin gücünü gösteriyor. Ekibin ne kadar çok güvenli olduğunu gösteriyor. Bu kuruma ve bu ülkeye sahip çıkmaya devam edeceğiz."

yukarı çık
0
Paylaşım