Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

AÜ'de Yolsuzluk Davasında Tutuklu Kalmadı

AÜ'de Yolsuzluk Davasında Tutuklu Kalmadı

Akdeniz Üniversitesi'ndeki (AÜ) ihale yolsuzluğu davasında tutuklu 9 sanığın tamamı ilk duruşmada tahliye edildi.

AÜ'de 2013 ile 2014 yılları arasında başta kantin, kafeterya, çay ocağı gibi gelir getiren yerlerin kiralanması olmak üzere; birtakım alım satım ve kiralama işlemleriyle ilgili ihalelerde yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla aralarında üst düzey yöneticilerin de bulunduğu 42 sanıklı davanın görülmesine Antalya 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı.

Üniversite bünyesinde Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından doğrudan temin yöntemiyle yapılan alımlara fesat karıştırıldığı, üniversiteye ait işletmeleri rüşvet karşılığında düşük bedelli olarak menfaat sağlayan kişilere kiralandığı, üniversiteye mal ve hizmet alımlarında ise piyasa fiyatının çok üzerinde suni fiyatlamalar yapıldığı iddiasıyla 'Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, örgüt faaliyetleri kapsamında ihaleye fesat karıştırmak, edimin ifasına fesat karıştırma, zimmet, rüşvet' suçlamasıyla yargılanan 9'u tutuklu, 1'i firari 42 sanıklı davayı çok sayıda sanık yakını da izledi.

Üç gün devam eden duruşmada; ilk iki gün sanıkların savunmaları alındı. Suçlamaları kabul etmeyen sanıklar, beraatlerını talep etti. Tutuklu yargılanan Aydın Özdemir, Mehmet Gökoğlu, Mehmet Akman, Duran Kaya, Bahadır Kerimoğlu, Mehmet Efe, Mustafa Ünlü, Orhan Akçaal ve Remzi Eryaşar ise tahliye talebinde bulundu.

Yapılan müzakere sonucu mahkeme, 9 sanığın tutuklulukta geçen süre, suç vasfının değişme ihtimali, 671 sayılı KHK ile getirilen infaz yasası değişiklikleri, delillerin toplanmış oluşu, karartılma olasılığının bulunmayışı ve sabit ikametgah sahibi olmaları nedeniyle tahliyelerine karar verdi.

Hakkında yakalama emri çıkarılan sanıklardan Ömer Geçici de dahil olmak üzere tüm sanıklar hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulup adli kontrol altına alınmasına da karar veren mahkeme, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Tahliye kararı üzerine tutuklu yargılanan sanıkların yakınları sevinç gözyaşları döktü.

Olayın Geçmişi

Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekiplerinin 6 aylık teknik ve fiziki takibin ardından, 2013 ve 2014 yıllarında üniversite bünyesinde Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından doğrudan temin yöntemiyle yapılan alımlara fesat karıştırıldığı, üniversiteye ait işletmelerin rüşvet karşılığında düşük bedelli olarak menfaat sağlayan şahıslara kiralandığı, üniversiteye mal ve hizmet alımlarında ise piyasa fiyatının çok üzerinde suni fiyatlamalar yapıldığı iddiaları üzerine eş zamanlı operasyonlar düzenlenmişti.

Operasyon kapsamında 'Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, örgüt faaliyetleri kapsamında ihaleye fesat karıştırmak, edimin ifasına fesat karıştırma, zimmet, rüşvet' suçlamalarıyla 72 şüpheli gözaltına alınıp bunlardan 22'si tutuklanmıştı. Olayla ilgili 22'si tutuklu, 1'i firari olmak üzere toplam 42 şüpheli hakkında Antalya 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılmıştı. Tahliyelerle tutuklu 9 sanık kalmıştı.

yukarı çık
0
Paylaşım