Menu
RSS

AÜ Çocuk Korosu Kuruyor

AÜ Çocuk Korosu Kuruyor

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Sürekli Eğitim Merkezi (AKÜNSEM) kapsamında kurulacak Devlet Konservatuvarı Çocuk Korosu için 6-12 yaş aralığında koristler aranıyor.

AÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Nihan Yağışan, koruya katılacak adayların bir dizi eğitime alınacağını söyledi. Özel kurslar açacaklarını belirten Prof. Dr. Yağışan, "Ses sistemi, ses türleri ve nefes kullanım teknikleri konusunda çalışmalar yapacak.

Ayrıca şarkı söyleme, güzel konuşma yeteneklerini geliştirerek, birlikte düşünme, birlikte söyleme ve birlikte hareket etme tekniklerini öğrenecekler. Müzik repertuarında, düzeylerine uygun eserleri öğrenip, onları seslendirirken, ses sağlığını koruma çalışmalarına katılacaklar" dedi.

Çocuk korusuna katılacak öğrencilerin bir yandan eğlenirken diğer yandan birçok kişiye zor gelen notaları, kolay bir biçimde öğreneceğine değinen Prof. Dr. Nihan Yağışan, "Repertuar yapılırken çok sesli şarkı söyleme tekniklerini öğrenip, tüm bunları yılsonunda gerçekleştirilecek güzel bir etkinlikte sevenleriyle paylaşma fırsatını yakalayacaklar. Tüm bu kurslar konservatuvarın deneyimli ve alanında çok yetkin öğretmenleri tarafından yapılacak" dedi.

Koroya katılım için herhangi bir ön hazırlık ya da daha önce müzik eğitimi almış olma şartı olmadığını belirten Prof. Dr. Nihan Yağışan, “Başvuranlar arasından koroya uygun adayları belirlemek amacıyla yetenek sınavı yapılacaktır. Başvurular 27-31 Mart 2017 tarihlerinde alınacak. Ayrıntılı bilgi 'www. akunsem.akdeniz.edu.tr' adresinden öğrenilebilir" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım