Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

ATSO Başkanı Davut Çetin, AÜ Rektörü Ünal’ı Ağırladı

  • Yazan 
ATSO Başkanı Davut Çetin, AÜ Rektörü Ünal’ı Ağırladı

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin’e nezaket ziyaretinde bulundu. ATSO Başkan Yardımcısı Mustafa İssi, Yönetim Kurulu Üyeleri Erol Erkan, Tayfun Kavukçu, Fahrettin Bozlar ve Ayhan Kızılsavaş ile Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cengiz Sayın,

Prof. Dr. Erol Gürpınar, Prof. Dr. Beykan Çizel’in de bulunduğu ziyarette Akdeniz Üniversitesi ve iş dünyası arasında karşılıklı diyalog ve işbirliği olanaklarını arttırmaya yönelik görüş alışverişinde bulunuldu.

ATSO Başkanı Davut Çetin, Akdeniz Üniversitesi’nin Antalya’nın marka değerini artıran önemli başarılara imza attığını belirterek son olarak 48 saatte 11 organ nakli ve üçüncü kez gerçekleşen çift kol nakli dolayısıyla Akdeniz Üniversitesi Rektörü Mustafa Ünal’ın şahsında tüm hastane ekibini kutladı. Başkan Çetin, “Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ile gurur duyuyoruz” dedi.

ATSO olarak Akdeniz Üniversitesi ile 4 yıllık Sigortacılık Bölümü açılması ve lisans üstü eğitim gören öğrencilerin desteklenmesi gibi ortak çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Çetin, son olarak geçtiğimiz günlerde Akdeniz Üniversitesi Ayşe Sak Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ile arasında son sınıfta okuyan öğrencilerin zorunlu işyeri eğitimlerini ATSO’ya üye işletmelerde yapmasına yönelik işbirliği protokolü imzaladıklarını kaydetti.

Ancak üniversite-iş dünyası arasındaki bağların daha da kuvvetlendirilmesi gerektiğini ve üniversitenin kentin ARGE merkezi gibi çalışmasını arzu ettiklerini belirten Başkan Çetin, “Üretimimizin, verdiğimiz hizmetin katma değerini yükseltmek istiyorsak üniversite ile iş dünyası arasındaki bağları kuvvetlendirmek durumundayız.

Üniversitelerde üretilen, öğretilen bilgilerin sanayide, tarımda, turizmde hayata geçmesi hem ilimizi hem ülkemizi zenginleştirecektir. Bu noktada Antalya iş dünyasının çatı örgütü olarak kentimizin ve üyelerimizin yararına olacak her konuda üniversitemizle işbirliği içinde olmak istiyoruz” ifadesini kullandı.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal da, ATSO ile ortak projeler geliştirmekten memnuniyet duyacaklarını kaydetti.

ATSO Başkanı Davut Çetin, ziyaretin anısına Rektör Ünal’a “ATSO Tarihi” ve “Alternatif Kırsal Turizm” kitaplarını hediye etti.

yukarı çık
0
Paylaşım