Menu
RSS

ATİP Başkanı Kabasakal: Gündem, Depremi Unutturmasın

ATİP Başkanı Kabasakal: Gündem, Depremi Unutturmasın

ATİP Başkanı Muhteşem Kabasakal, ülke olarak çok büyük bir afet yaşandığını belirterek, “Henüz yaralar taze. Özellikle siyasi gündemdeki değişiklikler bu acıyı unutturmamalı” diye uyardı.

Deprem sonrası Antalya’ya getirilen ve özellikle otellere yerleştirilen depremzedeler için, “Turizm sezonu başladığında bu insanlar ikinci kez mağdur edilmemeli” diyen ve bu endişesinde haklı çıkan ATİP Başkanı Muhteşem Kabasakal, yine önemli bir uyarıda bulundu.

Yaşanan büyük felaketin üzerinden henüz 1 ay geçtiğini hatırlatan ve “Yaralar taze, mağduriyetler sıcak” diyen Antalya Ticaret Platformu (ATİP) Yönetim Kurulu Başkanı Kabasakal,  “14 Mayısta yüksek ihtimal seçim var. Haliyle gündem çok hızlı değişiyor.

Afetin üzerinden 1 ay geçmesine rağmen vefat eden birçok kişinin hala daha bir mezarı yok. Dolayısıyla gündem değişiklikleri bize afet duyarlılığımızı unutturmamalı” dedi

Ciddi Desteğe İhtiyaç Var

Hala daha ciddi derecede maddi, manevi ve psikolojik desteğe ihtiyacı olan büyük bir kitle olduğuna işaret eden Kabasakal, “Depremin ilk günlerinde ‘ikinci bir mağduriyet yaşatmayalım’ diye yaptığımız uyarının üzerinden bir hafta geçmeden kimi otellerden depremzedelere,

‘Sezon başlıyor’ mesajları verildiğini duyduk. Sonrasında ‘dönüş için teşvik şart’ dedik ki, bu görüşümüz de hala güncelliğini koruyor. Depremzedelerin dönüşleri için devletin mutlaka destekler açıklaması gerekiyor. Kimse enkazda bıraktığı onca yakınının olumsuz hatıraları arasına makul bir sebep olmadan dönmek istemeyecektir.

Oteller sezon geldiği için haliyle turist almak istiyor, ev sahipleri depremzedeye ev vermek istemiyor, üniversitelerin kapanmasına tepkiler her geçen gün büyüyor” diye konuştu.

Vefasızlığa Dönüşebilir

Duyarlılık düştükçe gıda ve giyecek sorununun büyüyeceğini de savunan Kabasakal şöyle devam etti: “Belediyeler münferit organizasyonlara giriştiği için sürekliliğinde zorlanmaktalar. Velhasıl biz gündemimizden çıkarınca o insanların hayatları eski haline dönmedi, dönmeyecek.

Sürece herkes gücü nispetinde destek olmalıdır. Son zamanlarda siyasi gündem değişimi ve buna benzer anlık gündemler bizlere asrın afeti sonrası sorumluluğumuzu asla unutturmamalı. Aksi halde yüz yılın en büyük afeti, yüz yılın vefasızlığına dönüşecektir.”

yukarı çık
0
Paylaşım