Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Atatürk'ün Antalya’da Gelişi Nedeniyle Anıta Çelenk Koyma Töreni Yapıldı

Atatürk'ün Antalya’da Gelişi Nedeniyle Anıta Çelenk Koyma Töreni Yapıldı

Cumhuriyet İçin Antalya Elele Platformu tarafından düzenlenen Atatürk’ün Antalya’ya gelişi etkinliği Cumhuriyet Meydanı’nda Ata’ya çelenk koyma töreni ile kutlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra bir konuşma yapan

Cumhuriyet İçin Antalya Elele Platformu sözcüsü ve ADD Antalya Şube Başkanı İbrahim Daş, “Son yıllarda basiretsiz siyasetçiler yüzünden; iç ve dış politikada Atatürk çizgisinden, “yurtta barış dünyada barış” ilkesinden uzaklaşılmış ve

ABD emperyalizmi Ortadoğu’yu kan ve gözyaşına boğmuştur. Başta Irak ve Suriye olmak üzere Ortadoğu ülkeleri parçalanmış, BOP hızla yol almıştır.

İleri demokrasi, açılım, saçılım politikaları için çıkarılan yasalar, referandumlarla yapılan anayasal değişiklikler; önce Cumhuriyetin kuruluş yıllarında büyük fedakârlıklarla, yerli ve milli olanaklarla, Osmanlının borcunu da ödeyip açtığımız fabrikaları,

işletmeleri kapatıp, sattırmış, milli ekonomi çökertilmiş kısacası Türk Milleti ekmeğe, havaya ve suya muhtaç bırakılmıştır” dedi.

Tarih 6 Mart 1930! Büyük önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, Burdur üzerinden saat:16.00’da Antalya’ya geldi!

Daş yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bugün gelinen noktada: 6 Mart Atatürk’ün Antalya’ya gelişinin yıldönümleri yıllardır resmi törenlerle kutlanmasına rağmen son üç yıldır;

Antalya’nın kalbi Cumhuriyet Meydanı ATATÜRK Anıtında ilin resmi yetkilileri tarafından çelenk sunma programının yapılmamasını son derece manidar buluyoruz… Neden yapılmadığı sorusunun tüm Antalyalıların kafasında olduğunu da biliyoruz…

Bugün gelinen noktada; Türkiye’nin bölünmez bütünlüğü parçalanmanın eşiğine getirilmiştir. Bunu gerçekleştirmek için de Türkiye’de bir iç kargaşanın körüklendiğini de hepimiz görmekteyiz.

Diğer yandan emperyalizme karşı mücadele verildiği hatta varlık yokluk algısı verilerek yaklaşan 31 Mart yerel seçimleri öncesi halkımız yanlış yönlendirilmektedir.

Emperyalizme karşı savaş vererek ve zafer kazanarak kurulmuş olan Türkiye Cumhuriyeti’ne ve kurucusu ulu önder Atatürk’e saldırarak emperyalizmle mücadele edilmez, olsa olsa emperyalizme hizmet edilir!

31 Mart yerel seçimlerine giderken ayrıştıran değil birleştiren, kutuplaştıran değil kucaklaştıran devlet adamlarına ve yerel yönetim anlayışlarına ihtiyaç vardır.

Tüm yaşanan sorunlardan, tehlikelerden kurtulmanın hatta var olmanın tek yolu ise ATATÜRK Cumhuriyeti’nin ayarlarına geri dönmektir. Tarihe çıplak gözle bakıldığında görülecek tek gerçek budur!

Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki Çanakkale Savaşından Kurtuluş Savaşına ve bugüne kadar verdiğimiz yüz binlerce şehidimizi, gazimizi, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, İsmet İnönü’yü Türk Milletine unutturmaya hiç kimsenin gücü yetmez!

Değerli Antalyalılar sözün kısası bizler; Milletimizin Ata’mızın yolundan asla sapmayacağına ve unutmayacağına yürekten inanıyoruz. Hiç şüpheniz olmasın yeniden uyanış yakındır, umutsuz değiliz!  Gün bugün olduğu gibi her zaman bir olma günüdür”

Törene CHP ve İYİ Parti İl ve İlçe Başkanları, CHP milletvekilleri Çetin Osman Budak, Aydın Özer ve Rafet Zeybek, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci, CHP Büyükşehir Başkan Adayı Muhittin Böcek, Muratpaşa Başkan Adayı Ümit Uysal,

Konyaaltı Başkan Adayı Semih Esen, Meclis üye adayları ve çok sayına sivil toplum kuruluş başkan ve yöneticileri ile halk katıldı.

yukarı çık
0
Paylaşım