Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalyaspor’un Eski Futbolcusu Ali Zitouni Futbol Akademisini Açtı

  • Yazan 
Antalyaspor’un Eski Futbolcusu Ali Zitouni Futbol Akademisini Açtı

Antalyaspor'un, Tunuslu eski futbolcusu Ali Zitouni Antalya’da Zitouni Futbol Akademisi açarak süper Lig’e profesyonel futbolcular yetiştirme hayalinin olduğunu söyledi. Bölgesel Amatör Lig 7. grupta yer alan Konyaaltı Belediyespor ile 1.5 yıllık sözleşme yaptığını anlatan Ali Zitouni, Konyaaltı Belediyespor için önümüzdeki yıl 3. Lig için iddialı olduklarını söyledi.

Yakında Antalya’da “Zitouni Futbol Akademisi” ile futbolcu yetiştirmeye başlayacağını söyleyen Ali Zitouni, Amacının futbol üzerinden para kazanmak olmadığını, Süper Lig’e başarılı futbolcular veren Akademi oluşturmak olduğunu söyledi.

Antalyaspor'un, Süper Lig'de 6 sezon formasını giyen Tunuslu futbolcu Ali Zitouni profesyonel futbol yaşantısını bitirmesinin ardından, “Zitouni Futbol Akademisini” açarak profesyonel futbolcular yetiştirme planları olduğunu söyledi. Antalya Konyaaltı caddesinde bulunan spor tesislerini devraldığını anlatan Ali Zitouni kısa süre içerisinde tesislerde yapacağı yeniliklerden sonra tam anlamıyla çalışma içerisine gireceklerini belirtti.

Bölgesel Amatör Lig 7. grupta yer alan Konyaaltı Belediyespor ile 1.5 yıllık sözleşme yaptığını anlatan Ali Zitouni, Konyaaltı Belediyespor için önümüzdeki yıl 3. Lig’de iddialı olduklarını söyledi. Konyaaltı belediye başkanı Muhittin Böcek’in spora çok büyük desteği olduğunu ifade eden Ali Zitouni, Konyaaltı Belediyespor'la yeni bir başlangıç yapmak istediğini belirterek, "Uzun yıllar Antalyaspor'da forma giydim.

Artık birikimlerimle Konyaaltı Belediyespor'a katkı sağlamak istiyorum. Antalya'da futbol adına bundan sonra da önemli işler yapmak istiyorum. Başarılı 1,5 yıl geçireceğime inanıyorum" diye konuştu.

Antalyaspor'da 2007-2012 yılları arasında forma giyen ve futbolu bıraktıktan sonra Antalya'da yaşamaya başlayan Tunuslu futbolcu Ali Zitouni, Türk eşi Duygu Zitouni’den Darin ve Laren adını verdikleri iki kızı olduğunu belirterek, Türk vatandaşı olduğunu söyledi. Profesyonel Aktif futbol yaşamını bir yıl önce noktalayan Zituni, Antalyaspor’dan sonra Konyaspor, Kartalspor ve ülkesinin CS Hammam Lif takımında forma giydiğini anlattı.

Ali Zitouni, “Konyaaltı belediyespor ile çalışmalarımıza başladık. Aynı zamanda futbolcu menajerliğine de başlamak istiyorum. Konyaaltı belediyespor’da çok iyi futbolcular var. Önümüzdeki seneki planlarımız için bir üst Lig’e iddialı girme planımız var. Çok iyi futbolcu arkadaşlarım var, onları da buraya transfer edip kadromuzu güçlendireceğiz.” dedi.

TRT’de her pazartesi saat 22:00- 24:00 arası spor programına katıldığını anlatan Ali Zitouni, “Tunus’ta özellikle Galatasaray’ı çok iyi biliyorlar. Türkiye süper Lig’i Arapça olarak haftada bir gün yorumluyoruz. Eşim Türk, bende Türk vatandaşı oldum. Darin ve Laren adında iki kızım var.

Bundan sonra Zitouni Futbol Akademisini hayata geçirip az ve öz kaliteli futbolcular yetiştirmeyi planlıyorum. Öncelikli Amacım Süper Lig takımlarında oynayan, Zitouni futbol akademisinden yetişen oyuncular yetiştirmek.” dedi.

Eto,o’nun Antalya için çok önemli bir futbolcu olduğunu vurgulayan Ali Zitouni, “Eto,o ile daha önce bir çok kez karşı karşıya futbol oynadık. Eto,o ve José Manuel Ferreira de Morais’i de tanıyorum. Sürekli görüşüyoruz. Eto,o Antalyaspor’un kaptanı olması ve Antalya’da oynaması çok güzel. Antalya önümüzdeki yıl Süper Lig’in ilk beş takımı arasına girer. Çok güzel oyuncu kadrosu kuruldu. Bunun yerleşmesi için bir zamana ihtiyaçları var.” dedi.

Tunuslu Ali Zitouni 2007-2012 yılları arasında Antalyaspor'da 121 maçta forma giydi. Zitouni daha sonra Konyaspor, Kartalspor ve Tunus'un CS Hamman-Lif takımında oynadı. 2002 FIFA Dünya Kupası'nda Tunus Milli Takımının formasını giydi. Ali Zitouni, 45 kez formasını giydiği milli takımında da 14 gol kaydetti.

yukarı çık
0
Paylaşım