Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalyalı Korkmaz'a, Ataç Davasında 601 Bin TL Ceza

Antalyalı Korkmaz'a, Ataç Davasında 601 Bin TL Ceza

Antalya’da iflasına karar verilen Ataç- Anteks grubunun icra yoluyla 6 milyon TL'ye satışa çıkarılan arsa, daire ve dükkanları için ihalenin feshi davası açan iş insanı Sezgin Baran Korkmaz'a, mahkeme ihale bedelinin yüzde 10'u oranında 601 bin TL para cezası verdi.

Antalya'da varlıklarının toplamı 1 milyar doları aşan Ataç İnşaat ve Sanayi A.Ş., Anteks Antalya Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Antalya Koleji A.Ş., 1960 yılında Hikmet Ataman ve Hüseyin Çalık tarafından kuruldu.

Ataç Grubu altında toplanan iki şirket bünyesinde iplik, boya ve dokuma fabrikaları, enerji firması ve oteller yer aldı. Ataç İnşaat, 2011'de cirosunu en çok artıran Türkiye'nin üçüncü şirketi seçildi ve çoğu kez de Türkiye'nin en büyük ilk 500 şirketi arasında yer aldı.

Anteks ise Armani, Lacoste, Versace gibi dünya devlerine yönelik üretimler yapıyordu. Antalya Koleji A.Ş. ise Antalya'nın ilk özel koleji olarak açıldı.

ÇÖKÜŞ 2011'DE BAŞLADI

Grubun çöküşü, 2011'de yapılan halka arzla başladı. Batış sürecine giren grubun kurtarılması amacıyla anlaşma yapılan fon şirketinin oluşturduğu yeni yönetim kurulu da Ataç ve Anteks için iflas erteleme istedi. Birçok alacaklı ise şirketin iflası için başvurdu.

Antalya 1'inci Asliye Ticaret Mahkemesi'nde görülen iflasın ertelenmesine ilişkin davanın karar duruşmasında mahkeme, şirketlerin iflasına karar verdi. Bu kararla yönetim düşerken, şirketlerin tüm malvarlıklarına da el konularak iflas dosyaları açıldı.

DÜKKAN, DAİRE VE ARSA SATIŞI

Bu süreçte, Antalya 5'inci Hukuk Mahkemesi gruba ait Kışlahan Otel altındaki dükkanlar, iki apartman dairesi ve bir arsayı icra yoluyla satışa çıkardı. Toplamda 6 milyon 10 bin TL ihale bedeli tutan bu varlıkların icra yoluyla satışına karşı iş insanı Sezgin Baran Korkmaz, icra satışlarının durdurulması için 2014 yılında ihalelerin feshine yönelik dava açtı.

Mahkemenin reddettiği ancak yüzde 10 para cezası uygulamadığı davayı tereke adına takip eden avukat Arif Karabağ, kararı para cezası yönünden Yargıtay'a temyiz etti. Yargıtay temyiz istemini yerinde görüp Antalya 5'inci Hukuk Mahkemesi'nin kararını bozarak, yüzde 10 para cezası verilmesi gerektiği yönünde karar verdi.

Yargıtay'ın bu kararı doğrultusunda yeniden yapılan yargılama neticesinde, Sezgin Baran Korkmaz'a, toplam 6 milyon 10 bin TL'lik tutarın yüzde 10'u oranında 601 bin TL para cezası verildi.

HÜSEYİN ÇALIK'IN KIZI SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Diğer yandan Hüseyin Çalık'ın kızı Lale Çalık Sarper, Sezgin Baran Korkmaz ile başka bir suçtan cezaevinde tutuklu Bereket Öner'in de aralarında bulunduğu 12 kişi hakkında, 3 şirketin iflasındaki baş sorumlu kişiler ve suç örgütü gibi suçlamaların yer aldığı suç duyurusunda bulundu.

Savcılık tarafından halen soruşturmanın devam ettiğini belirten Lale Çalık Sarper'in avukatı Arif Karabağ, üç şirketin iflasına sebep olan sözde yöneticiler arasında Sezgin Baran Korkmaz ismi görünmese de kendisinin geri planda büyük yönetici pozisyonunda olduğunu öne sürdü. Karabağ, “Bu husus dava dosyaları ve belgeler ile kanıtlanmış ve deliller savcılığa sunulmuştur" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım