Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalyalı İşkadınları: Farklılıklarımız Zenginliğimizdir

Antalyalı İşkadınları: Farklılıklarımız Zenginliğimizdir

Akdeniz Girişimci İşkadınları Derneği (AGİDER), Birleşmiş Milletler (BM) tarafından 1985 yılında ‘Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ olarak belirlediği 25 Kasım’da mesaj yayınladı. Kadına yönelik her türlü şiddetin bir insan hakkı ihlali olduğunu hatırlatan

AGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Figen Sayın Yıldıran, toplumsal cinsiyet eşitsizliğine, ayrımcılığa, aile içi şiddete ve kadınların, kadın haklarının yok sayılmasına bu dayanışma gününde bir kez daha şiddetle karşı olduklarını belirtti.

‘Hepsi Aynı Kaderi Paylaşıyor’

Dr. Figen Sayın Yıldıran, “Bugünün anlam ve önemi büyük çünkü, şiddetin boyutları sadece 3’üncü dünya ülkeleriyle sınırlı değil. Kadın hakları konusunda önemli gelişmelere imza atan ülkelerde bile, kadına yönelik şiddetin boyutları tedirgin edici seviyelerde.

Düşünceleri nedeniyle eşi, ağabeyi, babası, hatta çocukları tarafından darp edilen ve işkence gören, toplum tarafından cezalandırılan, yine bazı ülkelerde toplum içerisinde kendisini ifade ettiği için linç edilen kadınların hemen hepsi aynı kaderi paylaşıyor. Yani şiddet görüyor” diye konuştu.

‘Eşitsizliğe Hep Birlikte ‘Dur’ Diyelim’

Kadının ötekileştirilerek, ikinci plana itildiği tüm uygulama, tutum ve davranışların kaynağı olan toplumsal cinsiyet eşitsizliği ile her alanda mücadele edeceklerini belirten Dr. Yıldıran, şöyle konuştu:

“Farklılıklarımızın zenginliğimiz olduğunu bilerek ve içselleştirerek şiddetin ortadan kaldırılmasını sağlamak hepimizin görevidir. Kadına şiddete yönelik yasal mevzuatların etkin bir şekilde uygulanması, açıkça kınanması,

cinsiyete dayalı eşitsizliğe yönelik uygulamalara son verilmesi, kadınların iş hayatına katılımının artırılması ve ekonomik bağımsızlık kazanmaları için desteklerin daha da artırılması gerekmektedir. Cinsiyet ayrımının ve her türlü şiddetin olmadığı bir yaşam istiyoruz.”

yukarı çık
0
Paylaşım