Menu
RSS

Antalyalı Hayvansever, 1 Yıldır Kayıp Köpeğini Arıyor

Antalyalı Hayvansever, 1 Yıldır Kayıp Köpeğini Arıyor

Antalyalı hayvansever Kadriye Erdinç, 1 yıl önce kaybolan Leksi adlı köpeğini her yerde arıyor. Erdinç, 4 yaşında kaybolan köpeğinin en fazla 15 yıllık ömrü olduğunu söyleyerek, “Bulamazsam, 10 yıl daha arayacağım" dedi.

Hayvansever Kadriye Erdinç’in evinde beslediği ve 2 çocuğundan ayırt etmediği Leksi adlı Sibirya kurdu köpek, geçen yıl Haziran ayında 3 yavru doğurdu.

Erdinç, bir arkadaşının tavsiyesi ile köpeğini ve 3 yavrusunu, Altınova’da geniş bahçesi bulunan bir tanıdığının evine bıraktı. Ancak iki ay sonra köpekler kayboldu. Yaşadıklarını gözyaşları içinde anlatan Kadriye Erdinç şöyle konuştu:

“Köpekleri bıraktığım arkadaşım bana hiçbir şey olmayacağına dair teminat verdi. Üstelik ev 24 saat güvenlikle korunuyor. Çok güvendim. Zaten güvenmeseydim bırakmazdım.

Hemen her gün köpeklere yemek vermek ve onları görmek için eşimle birlikte Altınova’ya giderdim. Eşim beni yaklaşık bir hafta köpeklerin yanına götürmedi. Meğerse köpekler ortadan kaybolmuş ve eşim de ‘bulunur’ ümidiyle bana haber vermemiş.

Bir hafta sonra öğrendiğimde ise yıkıldım. Kentin her yerine ilan yapıştırdım. Birkaç gün sonra 3 yavrudan 2’sini Meltem’de bir parkta buldum. Ancak diğer yavru ve annesini 1 yıldır arıyorum."

Köpeğine hiç tasma takmadığını ve zincirlemediğini söyleyen Kadriye Erdinç, “Bana köpeklerin kaçtığını söylediler. Benim yavrularım kaçmaz. Çalındığından şüpheleniyorum ama kimsenin de günahına giremem.

Bu cins köpeklerin ömrü 12-13 yıl diyorlar. Ben 4 yaşına kadar el bebek, gül bebek baktım. Onunla masada oturur yemek yerdik. Ona ‘kızım’ derdim.

İyi baktığım için ömrünün 2-3 yıl daha fazla olacağını düşünüyorum. Bugün 5 yaşında olan Leksi’yi aramaya devam edeceğim. 10 yıllık ömrü kaldıysa, 10 yıl boyunca arayacağım" diye konuştu. Kaynak: DHA

yukarı çık
0
Paylaşım