Menu
RSS

Antalyalı Gençler Tarihi ve Kültürel Yerleri Tanıyacak

Antalyalı Gençler Tarihi ve Kültürel Yerleri Tanıyacak

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hazırlanan "Şehirler ve Kültürler ile Yörelerimiz" projesine katılacak olan 14-29 yaş arasındaki gençler, tarihsel ve kültürel değerleri tanıma fırsatı buluyorlar.

Gençlik ve Spor Bakanlığınca hazırlanan "Şehirler ve Kültürler ile Yörelerimiz" projesi 1. dönem programı 81 ili kapsayacak şekilde düzenleniyor.

1 Mayıs- 4 Haziran tarihlerini kapsayan programa katılan 14-29 yaş arasındaki gençler, bir günlük gezilerde tarihi ve kültürel yönden zengin çevre iller ile kendi il ve ilçelerini daha yakından tanıma fırsatı bulacak.

Gençlere Davet Var

Gençlerin birbirleriyle kaynaşması farklı kültür ve coğrafyaları tanımaları, diyalogun geliştirilmesi adına düzenlendiğini belirten Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç.Dr.Burhanettin Hacıcaferoğlu,

"Şehirler ve Kültürler ile Yörelerimiz" projesiyle gençleri yaşadığı ili veya komşu illeri görme fırsatı elde edemeyen, gençlik faaliyetlerine katılamayan, kırsalda yaşayan dezavantajlı gençler, okul veya sınıf birincileri, yetim ve öksüzler, şehit ve gazi yakınları, çocuk evlerinde kalanlar, çeşitli nedenlerle eğitimini yarıda bırakmış gençler, sokakta yaşayan gençler, hükümlü yakınları, hafif bedensel engelli gençler, ailesiyle birlikte göç eden gençler öncelikli olarak faydalanacaklarını söyledi.

Ayıca Hacıcaferoğlu, Şehirler ve Kültürler ile Yörelerimiz" projesine katılmak isteyen gençlere, Antalya Cavide Faruk Kadam ve Özgecan Aslan Gençlik ve Alanya Gençlik merkezlerine başvuru yapmaları için davette bulundu.

Gençler Sosyalleşiyor

Antalya gezi programı, Telefirik Tahtalı-Ulupınar-Phalises, Noel Baba- Demre-Üç ağız tekne turu, Antalya merkez-Düden Şelalesi-Üçkapılar- Kaleiçi tekne turundan oluşuyor. Bu gezilerde Antalyalı gençlere, bir günlük gezilerde tarihi ve kültürel yerleri tanıma fırsatı sunuluyor.

yukarı çık
0
Paylaşım