Menu
RSS

Antalya Ziraat Mühendisleri Odası’nda Seçim Heyecanı

Antalya Ziraat Mühendisleri Odası’nda Seçim Heyecanı

10 Aralık 2023 tarihinde yapılacak olan Ziraat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu seçimlerinde Ziraat Mühendisi Ali TOP aday olduğunu belirterek;

Cumhuriyetimizin 100. yılında Antalya Çağdaş Ziraat Mühendisleri Grubu olarak yönetime talip olduklarını ifade etti. Kendisinin önderliğindeki, Atatürk İlke ve İnkılaplarına gönülden bağlı olan yeni şube yönetimi aday ekibinin; meslek paydaşları olan ve her biri çok kıymetli Ziraat Mühendislerinden oluşan;

akademisyenlerin, firma çalışanlarının, zirai ilaç ve gübre bayilerinin, tarım danışmanlarının, kamu çalışanlarının ve üreticilerin mevcut sorunlarını çok iyi bildiğini belirtmiştir. 

Ali TOP, bu sorunların çözümünün istişare ile olacağını ve bu amaçla mesleki paydaşlarla bir araya gelerek hiç kimseyi ötekileştirmeden sorunların üzerine gideceklerine değindi. Bu süreçte özellikle genç ziraat mühendisleri başta olmak üzere tüm meslektaşlarını sürece dahil etmek için olağanüstü gayret göstereceklerini ifade etti.

Ali Top Kimdir?

1969 yılında Antalya ili Serik ilçesinde doğan Ali TOP, ilkokulu Serik ilçesinde okuduktan sonra, ortaokul ve lise eğitimini Devlet Parasız Yatılı öğrencisi olarak Isparta İli Yalvaç ilçesinde tamamladı.

1987-1991 yılları arasında Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı.

Dünyaya çiftçi bir ailenin çocuğu olarak gelmiş olan; Ali TOP üniversite eğitiminin 1.sınıfını tamamladığında Türkiye’nin en büyük karanfil işletilmesinde işçi olarak meslek hayatına başlamıştır.

Mezun olduktan sonra 2006 yılına kadar, sırasıyla zirai ilaç ve gübre bayiliğinde ziraat mühendisi, tohum firmasında teknik eleman, uluslararası bir zirai ilaç firmasında teknik satış sorumlusu olarak çalışmış ve meslek hayatına zirai ilaç bayisi olarak devam etmiştir.

2007-2009 yılları itibariyle önce eleman olarak başladığı zirai ilaç firmasında daha sonra bölge müdürlüğü görevini yapmıştır.

2009-2016 yılları arasında Türkiye de önde gelen zirai ilaç üreticisi firmalardan birinde kurucu bölge müdürü olarak görev yapmıştır.

2016-2020 yılları arasında uluslararası bir firmada Akdeniz ve İç Anadolu Bölge Müdürü olarak görev yapmıştır ve 2021 yılında emekli olmuştur.

Halen, Antalya da tarımın tek düzelikten çıkarılarak turizm ile entegre hale getirilmesi amacıyla kurulmakta olan özel bir tarım işletmesinde koordinatör olarak mesleğine devam etmektedir. Aynı zamanda Ziraat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi Yönetim Kurulu üyesi olup, saymanlık görevini yapmaktadır.

Evli ve bir kız çocuk babası olan Ali TOP, 35 yıllık mesleki birikimiyle Ziraat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı olarak tüm meslektaşlarının hizmetinde olmak amacıyla seçimlerde yer alacağını bildirmiştir.

yukarı çık
0
Paylaşım