Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya Türk-İş: Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde İşçilere Baskı Yapılmakta

Antalya Türk-İş: Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde İşçilere Baskı Yapılmakta

Türk İş Antalya Temsilciliği, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde yaşanan sendikal baskılara ve işçi kıyımlarına müdahale ederek, yaşanan bu zor süreçte işçi sınıfının bayrağını yükselteceklerini açıkladı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde yaşanan baskı dolu gelişmelere ilişkin yazılı bir açıklama yapan TÜRK-İŞ Antalya İl Temsilcisi Hacı Mevlüt Ünal, emekçilere yaşatılan hiçbir zulüm başarıya ulaşamayacağını ve her türlü baskıya direneceklerini söyledi.

Ünal, şunları kaydetti: “Yaklaşan yerel yönetimlerde bir hizmet döneminin daha sona yaklaşıyor. Belediye başkanlarının görevi, elbette öncelik olarak hemşerilerimize, vatandaşlara hizmet etmektir.

Ancak çalışanlar arasında sendikal anlamda ayrım yapmak doğru değildir. Ülkemizde zaman zaman yandaş sendikalar türemiş. Bunlara Belediye Başkanları ve ekipleri çalışanlara baskı yaparak,

iş yeri değişikliği işten çıkarma gibi tehditlerle sendika değiştirme, yani işçinin özgür iradesiyle tercihini kullanarak üye olduğu sendikadan istifa ettirerek yandaş sendikaya üye yapma gibi ahlaki olmayan uygulamalara girmişlerdir.”

Büyükşehir Belediyesi’nde Yaşananlar

Belediyelerde işçilere yönelik baskıların, son dönemde gittikçe tırmanış gösterdiğini belirten TÜRK-İŞ Antalya İl Temsilcisi Hacı Mevlüt Ünal, “Bunun son somut örneği Ak Partili Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde yaşanmaktadır.

Göreve gelir gelmez TÜRK-İŞ' e bağlı Güvenlik-İş sendikasından 200 çalışanın görevine son vererek yandaş sendikanın yetki alması sağlanmıştır.

Yine baskı ve tehditlere devam ederek TÜRK-İŞ' e bağlı Belediye-İş sendikasına kayıtlı üyelerin istifa etmeleri sağlanmıştır.

Baskılara Boyun Eğmeyeceğiz

Oysa uzun yıllardır Antalya Belediyesi’nde, Büyükşehir olmadan önce de Büyükşehir olduktan sonrada Belediye-İş örgütlü ve yetkiliydi.

Son olarak Büyükşehir Belediye şirketlerinden Ulaşım A.Ş'de hafif raylı sistemde yolcu taşımacılığı yapılan ANTRAY işyerlerinde TÜRK-İŞ'e bağlı Demiryol-İş Sendikası üyesi 161 çalışandan 107 kişiyi üye yaparak

6356 sayılı sendikalar yasasının aramış olduğu çoğunluğu fazlasıyla sağladı. Bunu gören işveren yine bildiğimiz uygulamalara başladı.

Çalışanlara üye oldukları sendikadan istifa ettirerek yandaş sendikaya geçmeleri yönünde baskı ve tehditlere başladı. Üye işçiler tek tek çağrılarak kendilerine ya iş ya da sendikanızı değiştirin diyerek ahlaki olmayan yöntemlere başvuruldu” dedi.

Hiç Bir İşçimizi Yalnız Bırakmayacağız

İşçi sınıfına yönelik hiçbir baskıyı, hiç bir işyerinde kabul etmeyeceklerini ifade eden Ünal, şunları söyledi: “Tarihi bir süreçten geçiyoruz. Hiçbir işçimizi yalnız bırakmayacağız.

Üyelerimize AKP İl Yönetimi sendikanızı istemiyor gibi sözler söylenmesi üzerine Demiryol- İş Şube Başkanımız ve Yönetim Kurulu üyeleri AKP İl Başkanı İbrahim Ethem Taş’ı ziyaret ettiler, konuyu anlattılar.

İl Başkanı Taş, hiç bir sendikaya karşı ya da taraf olmadıklarını, tüm sendikalara eşit mesafede olduklarını, kesinlikle tarafsız kalacaklarının sözünü vermesine rağmen Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı işveren temsilcileri,

partinin ismini kullanarak çalışanlara sendika değiştirmelerini aksi halde iş akitlerinin fesih edileceğini, yandaş sendikaya üye olmaları halinde işlerine devam edeceklerini, kısaca tüm baskılara rağmen üyeler

Demiryol-İş sendikasında kalmaya ısrar etti. İşveren temsilcileri baskı ve tehdit yoluyla çoğunluğun düşürülemeyeceğini anlayınca çoğunluğumuzu düşürebilmek için 13 yeni kişi işe alarak hemen yandaş sendikaya geçmesi sağlandı.

Dolayısıyla hileli bir yöntemle yetki gaspına gidildi. Bu durumdan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı AKP’li Menderes Türel'i de Genel Sekreter vasıtasıyla bilgilendirdik.

Görünen O ki, tercihlerini taraf tutarak yandaş sendikadan yana kullandılar. Bu durumu Antalya TÜRK-İŞ olarak kabullenmemiz mümkün değildir.

Yaklaşan yerel seçimler öncesi Şube Başkanlarımız, Temsilcilerimiz ve Yönetim Kurullarımız, durumu değerlendirecek hak edenlere gerekli cevap verilecektir.

Türkiye'nin en büyük işçi Konfederasyonu TÜRK-İŞ Antalya İl Temsilciliği olarak her zaman teşkilatlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz”

yukarı çık
0
Paylaşım