Menu
RSS

Antalya Tüm Bel-Sen Başkanı İlhan Karakurt: Virüs Sokakta Değil İşyerimizde!

Antalya Tüm Bel-Sen Başkanı İlhan Karakurt: Virüs Sokakta Değil İşyerimizde!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek’in cororna virüs testinin pozitif çıkması Antalya halkını ve Antalya Büyükşehir Belediyesinde çalışanları üzdü. Tüm-Bel Sen Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt Başkan Böcek için geçmiş olsun dileklerini ilettikten sonra,

“Büyükşehir ve diğer belediyelerden gelen haber ve bilgiler Virüsün işyerlerine kadar yayıldığını ve ilk başa dönme seyrini izlediğini gösteriyor. Bu Yeni ve tehlikeli bir gelişmedir. Ve bu tehlikeyi normal, olağan ve klasik yöntemlerle durdurmak mümkün değildir” dedi.

Karakurt belediye emekçilerinin hayatının her şeyden daha önemli olduğunu vurgulayarak açıklamasına şöyle devam etti:

“Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Muhittin Böcek'e geçmiş olsun dileğimizi ileterek en kısa zamanda sağlığına kavuşmasını temenni ediyoruz.

Büyükşehir ve diğer belediyelerden gelen haber ve bilgiler Virüsün işyerlerine kadar yayıldığını ve ilk başa dönme seyrini izlediğini gösteriyor. Bu Yeni ve tehlikeli bir gelişmedir. Ve bu tehlikeyi normal, olağan ve klasik yöntemlerle durdurmak mümkün değildir.

Hükümetin Virüs krizini yönetme biçimi virüsün yayılmasını engellemediği gibi aksine daha da hızlandırdığına tanık oluyoruz maalesef. İş yine ilk başta olduğu gibi belediyelere kalmış gibi. Ancak, Virüs salgını ile mücadeleyi belediyelere bırakmakta doğru değildir.

Devlet yönetimi yeni, sıkılaştırılmış, sürdürülebilir ve istikrarlı tedbirleri bir an önce merkezi olarak uygulamaya koymalıdır. Yoksa belediye ve diğer kurumlardaki virüs vakaları hizmetin önüne geçecek ne kurumsal işleyiş imkansız hale gelecektir.

Belediye Emekçilerinin hayatı her şeyden daha önemlidir. Bunu bizlerde görmek ve hissetmek istiyoruz.

Bu durumda; ACİLEN Belediyelerde işçi ve memur sendikalarının da içinde yer aldığı etkili bir kriz yönetimine ihtiyacımız var. Hayatın devamlılığını istiyorsak gerekli önlemleri almalı, birlikte hareket etmeli ve şeffaf olmalıyız.

Saklayarak virüsten kurtulamayız, tam tersi daha fazla yayılmasına neden oluruz.

Çember daraldı ve virüs artık belediyemizden içeri girdi. Bu noktada kurumlarda etkili bir kriz yönetimi için;

1.Kurum içerisinde acil bir kriz yönetimi kurulmalı ve tüm sendika temsilcileri dahil edilmelidir.

3.Şeffaflık ilkesiyle tüm personel bilgilendirilmeli ve paniğin önüne geçilmelidir.

4.Yöneticiler de dahil olmak üzere tüm personelin kurallara uyması elzemdir. Acil olarak maske takmak zorunlu hale getirilmeli,  Maske, sosyal izolasyon ve diğer tedbirler sözde kalmamalıdır.

5.Bir program dahilinde tüm çalışanlara test yapılması sağlanmalıdır.

6.Pozitif çıkan vakalar için filyasyon çalışmasının sağlıklı yürütülüp yürütülmediği takip edilmelidir. Filyasyon İl Sağlık Müdürlüğü’nün işi olsa da, takip edilmesi gerekir.

7.İşlerin aksamaması için farklı çalışma modelleri değerlendirilmeli, zorunlu ve hayati önemde hizmetler dışındaki birimlerde tekrar vardiyalı çalışmaya geçilerek çalışan sayısı azaltılmalıdır.

HAYAT HER ŞEYE DEĞER”

yukarı çık
0
Paylaşım