Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya TKP Kadın Dayanışma Komitesi: Böyle Gelmiş Böyle Gider Demeyeceğiz

Antalya TKP Kadın Dayanışma Komitesi: Böyle Gelmiş Böyle Gider Demeyeceğiz

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü'nde Antalya'daki Kadın Dayanışma Komiteleri basın açıklamasında bir araya geldiler;

şiddete, gericiliğe, sömürüye boyun eğmeyen emekçi kadınlar olarak bu düzene karşı mücadeleyi her gün daha da büyüteceklerini ilan ettiler.

Antalya Kadın Dayanışma Komiteleri adına basın açıklamasını okuyan Damla Kökten, kadına yönelik şiddetin, içerisinde yaşanılan toplumsal sistemlerin binlerce yıldır yarattığı sınıfsal bir sorun olduğunu belirterek KDK'ların 'böyle gelmiş, böyle gider' demeden bu sorunu ortadan kaldırmak için mücadele ettiğini vurguladı.

Şiddeti yaratan ve ondan beslenen sömürü düzenini sona erdirmenin önemine değinen Kökten, 'Bu sömürü düzeni iki yüzlü siyasetçileriyle, kadın düşmanı imamlarıyla, yaşamımızı karartan tarikatlarıyla, iliğimizi sömüren patronlarıyla, 4 eşli milletvekilleriyle bize yetti.

Hakkımızda konuştuklarıyla, dayatmalarıyla, şiddetiyle, baskısıyla yetti. Yaşamlarımızdan çaldıklarıyla, geleceğimize koydukları ipoteklerle yetti. Bizim üzerimizden yaptıkları ikiyüzlü siyasetleriyle yetti. Artık bitti. Patronların temsilcileri susacak; bu ülkenin emekçi kadınları,

onların temsilcileri konuşacak.' diyerek Türkiye Halk Temsilcileri Meclisi'ne temsilciler göndereceklerini açıkladı.

Kökten açıklamasını şu sözlerle sonlandırdı: “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde Kadın Dayanışma Komiteleri olarak haykırıyoruz: Bu ülkenin kuruluşunda vardık, geleceğinde de olacağız. O gelecekte eşit, laik ve bağımsız bir Cumhuriyet var.

O gelecekte kadınları vitrin süsü olarak görenlerin değil, emekçi kadınların temsilcileri var. O gelecekte biz varız: Bu ülkenin boyun eğmeyen, sömürüye, şiddete, yoksulluğa karşı mücadele eden kadınları var. Başkalarının bize reva gördüğü hayatı değil, hak ettiğimiz hayatı yaşamak için bu düzeni değiştireceğiz.

Kadın Dayanışma Komiteleri olarak mücadeleyi her gün daha da büyüteceğiz. Şiddetsiz, sömürüsüz, eşit ve laik bir düzeni mutlaka kuracağız.”

yukarı çık
0
Paylaşım