Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya SGK İl Müdürü Öğrencilere Sosyal Güvenliği Anlattı!

Antalya SGK İl Müdürü Öğrencilere Sosyal Güvenliği Anlattı!

Antalya Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, Aksu Murtuna Gazi İlkokulu öğrencileri ile kayıtlı istihdamın artırılmasına ve sosyal güvenlik bilincinin geliştirilmesine yönelik etkinlikte bir araya geldi. Murtuna Gazi İlkokulu öğrencilerine yönelik düzenlenen etkinlikte

Aksu Girişimci İş Adamları Derneği Başkanı Duran Celbiş, Aksu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Fatih Çakır ve Muammer Türkoğlu öğrencileri yalnız bırakmadı.

Sahte sigortalılığın ve kayıt dışı istihdamın hikayeleştirildiği  “Güven ile Güvenli Sigortalılığa “  isimli çizgi film, öğrenciler ile birlikte izlendi.

Ayrıca, öğrencilere sosyal güvenlik eğitim serisinin beşincisi olan “Güven ile Güvenli Sigortalılığa” adlı hikâye kitapları ve eğitim seti hediye edildi.

İl Müdürü Nejat Deniz, çizgi filmin ardından öğrencilere sorular yöneltti.  Öğrencilerin sosyal güvenlik ile ilgili verdikleri cevaplardan sonra Deniz,  “Sosyal güvenlik bilincini toplumun tüm kesiminde oluşturmak ve kayıt dışı istihdamı önlemek Kurum olarak en önemli hedeflerimizden biri.

Öğrencilerimiz ile birlikte çizgi filmi izledikten sonra görüyorum ki, kayıt dışı istihdam ile mücadelede Kurumumuza en büyük destek bilgilendirdiğimiz ve bilinçlendirdiğimiz öğrencilerimizden gelecektir.

Bilinçlendiğimiz öğrencilerimiz bugün anne, baba ve çevresindeki büyüklerine kayıt dışı istihdam hakkında rehberlik yapacak, büyüdüklerinde ise kayıt dışına kayıtsız kalmayacaklardır.“  diye belirtti.

Öte yandan, Murtuna Ortaokulunun resim atölyesi, okuma köşesi ve  “Ata Yurdundan Anadolu’ya” isimli İslam öncesi ve İslam sonrası Türk tarihinin bir bütün olarak resmedildiği, “öğrenciyi, okul başarıya sevk eder” düşüncesi ile farkındalık oluşturan okul idaresinin başarılı çalışması ilgi ve beğeni ile karşılandı. 

Minik öğrenciler, okul müdürü ve öğretmenlerin memnun kaldıklarını dile getirdikleri Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu etkinlik, günün anısına toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

yukarı çık
0
Paylaşım