Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya Serik Ulaştırma Hizmetleri Odası Başkanı Karagöz: Biz Sadece Ekmeğimizin Peşindeyiz

Antalya Serik Ulaştırma Hizmetleri Odası Başkanı Karagöz: Biz Sadece Ekmeğimizin Peşindeyiz

ATSO 46. Grup Meslek Komitesi Üyesi Niyazi Şahin’in ATSO grup toplantısında yapmış olduğu açıklama üzerine bir basın açıklaması yapan Serik Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı Sedat Karagöz, Niyazi Şahin’i yaptığı açıklamadan dolayı esefle kınayarak, dürüst ve sağduyulu olmaya davet etti.

Serik Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı Sedat Karagöz, konuyla ilgili yazılı bir basın açıklaması yayınladı. Karagöz, yayınladığı basın açıklamasında, ATSO 46. Grup Meslek Komitesi Üyesi Niyazi Şahin’in ATSO grup toplantısında yapmış olduğu açıklamasında

taksicilere yönelik olarak ‘eşkıyalık yaptıkları, fazla para aldıkları, hanutçuluk yaptıkları, kaçak tur yaptıkları, hamam, deri ve kuyum mağazalarından komisyon aldıkları, kaçak rent a car işi yaptıkları’ gibi asılsız iddia ve iftiralarda bulunduğunu söyledi.

Öncelikle talihsiz açıklamalarda ve iftiralarda bulunan ATSO 46. Grup Meslek Komitesi Üyesi Niyazi Şahin’i esefle kınayan Serik Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı Sedat Karagöz, Niyazi Şahin’i dürüst ve sağduyulu olmaya davet ettiklerini ifade etti.

Karagöz, açıklamasında daha sonra şöyle devam etti:

“Şöyle ki; bu kişi açıklamalarında ilk olarak bütün taksici esnafını yol kesen eşkiya, hanutçu, komisyoncu ve kaçak rent a car işi yapan kişilermiş gibi iftiralarla hukuka aykırı işler yapan bir grupmuş gibi yaftalamıştır.

Bu kişiyi, Hz. Ali’nin ‘Söz ağızdan çıkıncaya kadar senin, ağızdan çıktıktan sonra da sen onun esirisindir’ sözünü hatırlatarak kendisine gelmesini ve ağızdan çıkanları kulağının duymasını istiyoruz.

Bu zatın yapmış olduğu iftiraların hiçbiri taksici esnafına yapışmaz. Kötü söz sahibine aittir demekle beraber bu zatın tek bir amacı vardır o da çamur at izi kalsındır.

Esnaflarımıza ait bütün araçlarda taksimetre bulundurma zorunluluğu vardır. Hal böyle iken “40 EURO’ya havalimanından Belek’e gelen müşteri, 60 EURO’ya Belek’ten havalimanına nasıl götürülebilir? sorusuna cevabını bekliyoruz.

Ayrıca kaçak tur yaptığımız iddiasını da daha açık bir şekilde anlatmasını bekliyoruz. Eğer Niyazi şahin Kaçak turdan kastı götürdüğümüz müşteriyi geri getirmemizden bahsediyorsa bu husus UKOME’nin yönetmeliğinde vardır.

UKOME yönetmeliği okumasını ve bilmediği hususlar hakkında ahkam kesmemesi tavsiyesinde bulunuyoruz. Niyazi Şahin’in taksici esnafına yönelik olarak ‘hanutçu’ sözünü esefle kınayarak, esas hanutçunun kimler olduğunu belirlemek için kendisini,

hamam, deri ve kuyum mağazalarının arka bahçelerine beraberce bakmaya davet ediyoruz.”

Karagöz, açıklamasının son bölümünde şu konulara değindi:

“Bu asılsız iftiraları kesinlikle kabul etmeyip REDDEDİYORUZ. her toplumda her grupta işini layıkıyla düzgün şekilde yapan kişiler olduğu gibi buna riayet etmeyen kişiler de olabilir. taksici esnafında bu tarz kişiler bir elin parmağını geçmez.

Bu kişiler tespit edildiği zaman en büyük tepkiyi yine taksici esnefı gösterir ve bu tarz kişileri kendi içinde barındırmaz. hal böyle iken sanki bütün taksiceler eşkiya ve hanutçuymuş gibi yapılan açıklamayı bu zatın kendisine aynen iade ediyoruz ve

kendisinin atmış olduğu iftiraları ispata davet ediyoruz.

Taksici esnafının yapmış olduğu isyan, itiraz ve eylemler eşkıyalık değil, hak aramaktır. Bu eylemler esnasında ne kimsenin yolu kesilmiş ne de kimseye eşkıyalık yapılmıştır. Eylemler sırasında ortaya konan tavır kontak kapatmak ve korna çalmaktan ibarettir.

Eylemler esnasında hiçbir asayişsizlik yaşanmamış olup adli makamlara intikal etmiş hiçbir vakıa da söz konusu değildir. Son olarak yasal olmayan hiçbir girişime sessiz kalmayacağımızı ve haklı isyanımızı hakkımızı alana kadar devam ettireceğimizi belirterek,

bu konuda bizleri yalnız bırakmayan manevi desteklerini esirgemeyen vatandaşlarımıza ve yetkililerimize şükranlarımızı sunarız.”

yukarı çık
0
Paylaşım