Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya Serik’te Merkez Camii Yerine Yenisi Yapılacak

Antalya Serik’te Merkez Camii Yerine Yenisi Yapılacak

Antalya’nın Serik ilçesindeki tarihi Merkez Camii yıkılarak yerine yenisi inşa edilecek. Serik Çınaraltı Meydanı'nda bulunan mülkiyeti Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne ait Merkez Camii'nin yıkılıp yenisinin yapılmasına ilişkin Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık'ın makamında toplantı yapıldı.

Toplantıya, Vakıflar Bölge Müdürü Hüseyin Coşar, Ak Parti İlçe Başkanı Hasan Kozan, İlçe Müftüsü İbrahim Keser, hayırsever işadamı Adem Kozan ve cami altında faaliyet gösteren esnaf katıldı.

Toplantıda caminin yıkılarak yerine yeni ve modern açık alanlarla birlikte 1500 kişinin aynı anda namaz kılabileceği cami yaptırılması için protokol imzalandı.

Hayırsever işadamı Adem Kozan tarafından yaptırılacak olan caminin altında faaliyet gösteren esnafın 20 Şubat tarihine kadar işyerlerinin boşaltılması kararlaştırılırken, mart ayının ilk haftasında mevcut caminin yıkılmasına, esnafın mağdur edilmemesi için caminin kaba inşaatının bir an önce tamamlanıp esnafın yeni yerlerine taşınmasına ve o zamana kadar da gösterilecek bir yerde faaliyetlerine devam etmelerine karar verildi.

Belediye Başkanı Ramazan Çalık, hayırsever işadamı Adem Kozan'a teşekkür etti. Çalık, "Çınaraltı Meydanı esas alınarak hazırlatılan proje için mart ayının ilk haftasında başlıyoruz. En kısa sürede tamamlayacağımız yeni camimiz tüm Seriklilere hayırlı olsun" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başbakanlığı döneminde Serik'e gelerek namaz kıldığı Merkez Camii'nin yıkılarak yerine günün şartlarına göre bir cami yapılması talimatı vermişti.

yukarı çık
0
Paylaşım