Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya Saklıkent'te Günübirlikçi Bereketi

Antalya Saklıkent'te Günübirlikçi Bereketi

Antalya kent merkezinden 47 kilometre uzaklıkta, 1900 metre yükseklikteki Saklıkent Kayak Merkezi, profesyonel sporcuların yanı sıra günübirlikçi tatilcilere ev sahipliği yapıyor.

Yazın sıcak hava, mavi denizi, mavi bayraklı temiz plajlarıyla tatilcileri ağırlayan Antalya, kış aylarında ise kar tatili yapmak isteyenlere kucak açıyor. Konyaaltı İlçesi'nde merkeze 50 kilometre uzaklıkta Beydağları üzerindeki Saklıkent Kayak Merkezi, profesyonel kayakçıların yanı sıra günübirlik tatilcileri ağırlıyor.

Kar keyfi yapmak isteyenler kar kalınlığının 1.5 metreyi bulduğu zirvenin yolunu tutuyor. Teleskiyle zirveye çıkan adrenalin tutkunları, heyecanın limitlerini zorluyor. Snowboard tahtalarını yanlarından ayırmayan kayakçılar, gün boyu kayak yapıyor.

Sporcuların yanı sıra manzarayı merak edenler de teleski yardımıyla kayak merkezini kuşbakışı gören Bakırlıtepe'nin zirvesine 25 dakika süren yolculuk yapıyor.

Kayak Eğitimi Veriliyor

Tatilin yanı sıra merkezde kayak eğitimi de veriliyor. İşletme yetkilileri kayak pistlerindeki son durumun dünya standartlarında olduğunu belirtti.

Kayak ve snowboard yapmak için şartların elverişli olduğunu anlatan Saklıkent Kayak Merkezi yöneticisi Cuma Özaydın, "Snowboard sporcuları yumuşak karlı zemini sever.

Kayak sporu ise snowboarda göre yapımı daha kolaydır. Bu nedenle ilk başlayanlara iki ayağı bağımsız olan kayak eğitimi ile başlarız. Snowboard üst seviyedir. Havaya cemre düştü. Saklıkent'te kayak daha da zevkli hale gelecek. Güneşli pırıl pırıl havada kayak yapmak çok daha güzel" dedi.

Kayak Yerine Kızak

Günübirlik tatilciler ise snowboard veya kayak yerine kızak yapmayı tercih ediyor. Kayak ve snowboard kadar olmasa da oldukça heyecan verici olan kızak, 300 metre uzunluğundaki özel pistinde yapılıyor.

Kiraladıkları kızaklarla kaymaya başlayacakları piste tırmanan vatandaşlar, kızaklarının üzerine oturarak kendilerini yokuş aşağı bırakıyor. Çığlıklar içinde kayan tatilciler bol bol hatıra fotoğrafı çekiyor.

yukarı çık
0
Paylaşım