Menu
RSS
Antalya’da On Binler Tek Yürek Oldu, Sel Oldu Aktı

Antalya’da On Binler Tek Yürek Oldu, Sel Oldu Aktı

Antalya, 19 Mayıs Atatürk'ü An...

Antalya'da Ulaşım Ücretine Yüzde 33 Zam Geldi: Tam Ücret 20 TL’ye Yükseldi

Antalya'da Ulaşım Ücretine Yüzde 33 Zam Geldi: Tam…

UKOME Genel Kurulu’nda alınan ...

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri: Taksime Ve Taksime Yürümek İsterken Tutuklananlara Sahip Çıkıyoruz!

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri: Taksime Ve Taks…

1 Mayıs’ta Taksim’e yürümek is...

Meteorolojik Uyarı: Antalya'nın Doğu İç Kesimlerinde Kuvvetli Yağış Bekleniyor!

Meteorolojik Uyarı: Antalya'nın Doğu İç Kesimlerin…

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü...

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Prev Next

Antalya, Rusya’dan Uçuş Müjdesini Bekliyor

Antalya, Rusya’dan Uçuş Müjdesini Bekliyor

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki görüşmeyi değerlendirirken, "Beklediğimiz müjde; charterlara olan izinlerin çıkması" dedi.

TÜROFED Başkanı Osman Ayık, devlet memurlarının izin yasağının kalkması ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında yapılacak görüşmeye ilişkin değerlendirmede bulundu.

2016 yılının zorlu ve sıkıntılı başladığını, yabancı misafir akışının olumsuz etkilenmesi ardından iç pazarı geliştirme amacıyla özel çalışma ve çaba gösterildiğini belirten Osman Ayık, şöyle konuştu:

"Bunun neticesinde de yoğun bir talep artışı yaratılabildi iç pazarda. Özellikle erken rezervasyon ve özel indirim uygulamalarıyla birlikte iç pazarda aşağı yukarı geçmiş yıllarla kıyaslandığında yüzde 25'ler civarında bir artış sağlanmıştı.

15 Temmuz darbe girişiminin hemen akabinde oluşan Olağanüstü Hal uygulamasıyla devlet memurlarının izinleri kaldırıldı. Tabi ki ülkemizde seyahat edenler içinde devlet memurları çok özel bir yer tutuyor.

Bu izinlerin kaldırılması ister istemez öncelikle iptallere neden oldu. Arkasından ileriye dönük birçok tatil planının değiştirilmesi ve iptali söz konusu oldu.

Şimdi bu izinlerin tekrar serbest bırakılması önümüzdeki süreçte yılın kalan birkaç aylık döneminde iç pazarda yeni bir hareketlenmeye neden olacaktır."

Bayramda Yoğun Talep Beklentisi

9 gün olacağı açıklanan Kurban Bayramı tatili döneminde de yoğun bir ilgi oluşmasını beklediklerini vurgulayan Osman Ayık, "Türkiye'de tüm bölgelere sadece kıyılar anlamında değil, Türkiye'nin genelinde hem bayram hem de bayram öncesinde de eş, dost, akraba ziyareti çerçevesinde ciddi bir iç pazar trafiğinin tekrardan başlamasını umuyor ve bekliyoruz.

Bununla ilgili olarak tesislerimiz tüm hazırlıklarını zaten yapmış konumda. Gerek fiyat, gerek diğer uygulamalar açısından bakıldığında iç pazarda seyahat edecek her türlü misafirimize hizmet vermeye tesislerimiz hazırdır" diye konuştu.

Charterlara İzin Önemli

Rusya Federasyonu ile yapılacak görüşmelere de değinen Osman Ayık, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin'in buluşmasından birçok olumlu gelişme beklediklerine dikkati çekti.

Rusya Federasyonu'nun charter uçuşlar için koyduğu yasaklar başta olmak üzere bir takım yasakların peyderpey kaldırılmasını beklediklerini vurgu yapan Osman Ayık, şöyle dedi:

"İlk fırsatta beklediğimiz müjde; charterlara olan izinlerin çıkması. Sanıyorum bu konuda bir sıkıntı olmayacak ve bu izinler çıkacak. Benzer uygulama sanırım Rusya'da da var. Orada da devlet memurlarının yurtdışına çıkışlarıyla ilgili bir takım sıkıntılar vardı.

Zaten bunların hepsi peyder pey olacak. Üstünde konuşulması gereken birçok konu var. Sadece charter krizi değil, bunun yanında memurların, askerlerin, polislerin yurtdışına çıkmasına kadar olan birçok alanda sıkıntılar var. Vize sorunu var mesela çok önemli konulardan bir tanesi bunların hepsi çözülecek sanırım." Kaynak: DHA

yukarı çık
0
Paylaşım