Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya PSAKD’den Laiklik Tepkisi

Antalya PSAKD’den Laiklik Tepkisi

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Altınova Şube Başkanı Adnan Arslan, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman’ın ‘laiklik anayasadan kaldırılmalı’ sözüne tepki gösterdi. Geçtiğimiz günlerde TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın

‘laiklik anayasadan kaldırılmalı’  sözüne bir tepki de Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Altınova Şube Başkanı Adnan Arslan’dan geldi. Arslan yaptığı açıklamada, İsmail Kahraman’ın söylediği sözlerin akıllara durgunluk verecek nitelikte olduğunu belirterek, AKP’nin niyetinin ortaya çıktığını, ne kadar inkâr edilse de çabalarının din ve şeriat eksenli bir yönetim şekli olduğunu ilan ettiklerini belirtti.

Başkan Arslan, “Ülkeyi adım, adım şeriata ve hatta saltanata götürme planlarını başından beri bildiğimiz AKP hükümetinin bu hayalini kursaklarında bırakmak bütün demokrasi çevrelerinin boyunlarının borcudur. Zorunlu din dersleri ile yetinmediler yeni din dersleri eklediler” dedi.

‘Bunlara dur demeliyiz’

Okulları İmam Hatibe çevirmeye çalıştıklarını ifade eden Arslan, İmam Hatibe döndürdüklerinin yetmediğini, okulları ibadethaneye çevirdiklerini, hatta ilkokul çağındaki çocukları dört gün okula bir gün camiye gönderecekleri protokollerini imzaladıklarını söyledi.

Başkan Arslan, “Çocuklarımıza taciz ve tecavüzleri sıradanlaştırdılar. Şimdi de zaten sorunlu olan laikliği tamamen ortadan kaldıracak anayasal düzenlemelere gideceklerini ilan ediyorlar. Bütün bu gelişmelere sessiz kalmamız mümkün değildir.

Demokrasiden, özgürlüklerden, emekten, halkların eşitliğinden, aydınlanmadan, laiklikten yana olan bütün güçler bir araya gelerek bu çılgın politikalara dur deme zamanıdır. Herkesin elini değil gövdesini taşın altına sokması gerektiği bir dönemdeyiz” şeklinde konuştu.

‘Sadece Alevilerin meselesi değildir’

Arslan, ülkesini seven, çocuklarının geleceğinden endişe duyan her kurumun ve kişinin bu mücadeleye omuz vermesi gerektiğinin altını çizerek, bu meselenin sadece Alevilerin meselesinin olmadığını vurguladı.

Laikliği birlikte inşa edip kurumsallaşmasının sağlaması gerektiğini ifade eden Arslan, sözlerine şöyle devam etti: “Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Altınova Şubesi olarak, demokrasi güçlerini bu mücadeleyi ortaklaştırmaya çağırıyor ve meclis başkanı başta olmak üzere, AKP hükümetini şiddetle kınadığımızı ilan ediyoruz. Başta hükümet olmak üzere herkes aklını başına devşirmelidir”

yukarı çık
0
Paylaşım