Menu
RSS

Antalya Polisinin İlginç Formülü Dolandırıcıyı Yakalattı

Antalya Polisinin İlginç Formülü Dolandırıcıyı Yakalattı

Antalya’nın Kemer İlçesi'nde oturan N.Ş. adlı kadın, cep telefonundan arayarak kendisini 'polis' olarak tantıtıp dolandırmaya çalışan kişiyi, eve gelen gerçek polislerin yazılı yönlendirmeleri sonucu yakalattı.

Kemer'de oturan N.S.'yi oğlunun işyerinde otururken cep telefonuyla arayan kişi, kendisini 'polis' olarak tanıttıktan sonra, "Terör örgütü sizi takibe almış. Bu durumdan kurtulman için para, altın ve ziynet eşyanı bize teslim etmen gerekiyor" dedi.

Durumdan şüphelenen kadın, yanındaki oğluna 'Polisi ara' diye not yazdı. Oğlunun ihbarı üzerine işyerine gelen polis, kadının dolandırıcıyla konuşmayı sürdürmesini istedi. Dolandırıcının istediğini notlar yazarak polise bildiren kadını polis de notlarla yönlendirdi.

Yapılan görüşme sonrası sözde polis kadından para, altın ve ziynet eşyalarını siyah çorap içine koyup, Arslanbucak Mahallesi'ndeki ormanlık alana getirmesini istedi.

Bunun üzerine kadın belirtilen yere doğru giderken, polisler de kendisini takibe aldı. Kadın ile sözde polis buluştuğu anda baskın yapan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, dolandırıcıyı kaçmaya çalışırken yakaladı.

48 yaşındaki Bayram Ursavaş olduğu belirlenen sözde polis çıkarıldığı mahkemece 'telefon dolandırıcılığı' suçlamasıyla tutuklandı.

Yapılan incelemede Bayram Ursavaş'ın geçen hafta da Kemer'de başka bir kişiyi 15 bin lira dolandırdığı tespit edildi. Adana ve Şanlıurfa'da da aynı şebekeden olduğu tahmin edilen 4 şüphelinin yakalandığı kaydedildi.

yukarı çık
0
Paylaşım