Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya OSB Yönetiminden Sanayicisine Irak Desteği

Antalya OSB Yönetiminden Sanayicisine Irak Desteği

Antalya OSB ve TISİAD yetkilileri arasında gerçekleşen görüşmede Irak’a yapılan ihracatta yaşanan sorunlar masaya yatırıldı. Toplantı sonunda Antalya OSB ve TISİAD yönetimi, aralarındaki işbirliğinin artması için gerekli adımların atılacağını belirtti.

Türkiye-Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TISİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nevaf Kılıç ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Antalya Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret etti. Antalya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette Antalya OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Fatih İncir, Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yayla, Bölge Müdürü İlhan Metin ve Bölge sanayicilerinden temsilciler de yer aldı.

SORUNLAR MASAYA YATIRILDI

Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen görüşmenin ana gündem maddesini, Bölge sanayicisinin Irak’a yaptığı ihracat sırasında karşılaştıkları sorunlar oluşturdu. Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, geçmiş dönemlerde Bölge sanayicisinin Irak’ta yaşadığı sorunlardan örnekler vererek, bu sorunların aşılmasında TISİAD Başkanı Kılıç’tan destek istedi. Antalya OSB’nin bundan sonraki süreçte TISİAD ile tam bir işbirliği içerisinde olması için gerekli her tür adımın atılacağını vurgulayan Bahar, şunlar söyledi.

SORUNLARI BİRLİKTE ÇÖZELİM

“Bu ziyaretlerin havada kalmaması lazım. İlişkilerimizi geliştirmeli ve bu tanışmalar güzel ve olumlu şeylere vesile olmalı. Amacımız ticaret ve Antalyalı sanayiciler olarak boşa harcayacağımız bir dakika bile yok. Biz her alanda TISİAD’a destek olmak, TISİAD’ın da her durumda sanayicimize yardımcı olduğunu görmek isteriz.

Sanayicimizin Irak pazarında yaşadığı sorunlar nedeniyle bir takım kayıpları oluştu ve kayıplarını gerek bizim yardımlarımız gerekse kendi marifetiyle gidermeye çalıştıysa da zaman zaman başarılı olamadı. Eğer sanayicimiz bu sorunların üstesinden gelemez ise maalesef emeği ve sermayesi yok oluyor. Bundan sonra yaşanacak bu gibi durumlarda bu gün temelini attığımız dostluk bağının sanayicilerimize fayda olarak geri dönmesi bizlerin en büyük temennisidir.”

FİRMALAR EŞLEŞTİRİLSİN

Antalya OSB’nin Irak’a yaptığı ihracatın artması ve Irak halkını Türk ürünleri ile daha kolay buluşturmak için gerekli aksiyonların ivedilikle hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Bahar, “Derneğinize üye firmalar ile Bölge sanayicilerimizin profilleri üzerinden detaylı bir çalışma yapıp, iki ülke sanayicisini doğru platformlarda buluşturarak işbirliğimizi daha üst noktalara taşıyabiliriz.

Antalya OSB olarak bu anlamda her türlü desteğe hazırız” dedi. Toplantı da ayrıca lojistik ve tanıtım faaliyetleri ile ilgili sorunlar da masaya yatırıldı.

KARŞILIKLI DESTEK SÖZÜ

Antalya’da bir temsilcilik açmak için çalışmalara başladıklarını belirten TISİAD Başkanı Kılıç, Başkan Bahar’ın dile getirdiği sorunların çözümü için gerekli adımları atacaklarını söyledi. İki ülke adına önemli sorumlulukları üstlendiklerini aktaran Kılıç, “Irak’ta Türk mallarına karşı büyük bir ilgi ve sempati var.

Türk ürünleri Irak’ta kalitesini kanıtladı ve Irak halkının ilk tercihleri arasına girdi. İşbirliğimizin artması hepimiz için fayda sağlayacaktır. Her konuda sizlerin hizmetin olacağımızı özellikle belirtmek isterim” şeklinde konuştu. Toplantı sonunda TISİAD yönetimi Başkan Ali Bahar ve Bölge Müdürü İlhan Metin’e plaket takdim etti.

yukarı çık
0
Paylaşım