Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya OSB İtalya Temaslarını Tamamladı

Antalya OSB İtalya Temaslarını Tamamladı

Antalya OSB Sektörel Ticaret Heyeti, İtalya’ya gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında İtalyan firmaları ile görüşmeler yapıp yatırım ve işbirliği olanaklarını değerlendirdi. Antalya Organize Sanayi Bölgesi Sektörel Ticaret Heyeti, İtalya’ya gerçekleştirdiği 5 günlük ziyareti tamamlayıp yurda döndü.

Antalya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, Antalya OSB Yönetim Kurulu ve Müteşebbis Heyet üyeleri ile ahşap ve mobilya alanında üretim yapan bölge sanayicilerden oluşan 20 kişilik heyet, seyahat kapsamında, İtalyan firmalarının yetkilileri ile yüz yüze görüşmeler yaparak yatırım ve işbirliği olanaklarını değerlendirdi.

ÜLKE VE SEKTÖR HAKKINDA BİLGİ ALDILAR

İtalya’daki ilk resmi temasında Milano Başkonsolosluğu’nu ziyaret eden heyet, Başkonsolos Hami Aksoy ile bir toplantı gerçekleştirdi. Daha sonra İtalya Ahşap ve Mobilya Üreticileri Derneği ve İtalyan Ağaç İşleme Makinecileri Birliği (ACIMALL) yetkilileri ile bir araya gelen heyet, ülkenin ve sektörün ekonomik durumu hakkında bilgi alıp, Antalya OSB ve Bölgede üretim yapan firmalar hakkında bilgi verdi.

YÜZ YÜZE GÖRÜŞMELER

Seyahatin ikinci ayağında dünyanın en büyük ahşap-mobilya ve tasarım fuarı olan Salone Del Mobile Uluslararası Mobilya Fuarı’nı ziyaret eden Ahmet Kasapoğlu Mobilya, ÇNG Grup, Sinanoğlu Mimarlık, PSL Elektronik, Ayan İnşaat, Kar-Yapı Tasarım, Remim Reform Mimarlık, Tasarım Çelik, Akmetal, Delta ve Nobel firmalarının yetkilileri, İtalyan firmalarının temsilcileri ile ikili iş görüşmeleri yapıp yatırım ve işbirliği olanaklarını değerlendirdi.

TÜRK ÜRÜNLERİNİN KALİTESİ

5 günlük seyahatin Bölge sanayicileri için oldukça verimli bir süreç olduğunu belirten AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, “İtalya ahşap, mobilya ve özellikle tasarım konularında öncü bir ülke. Seyahatimiz sırasında gerçekleştirdiğimiz ziyaret ve temaslar sayesinde, Antalya firmalarının da en az İtalyan firmaları kadar sektöre hâkim, teknolojiyi yakından takip eden, tasarımları ve kaliteleri ile tüm dünya ülkeleri boy ölçüşecek bir yapıya ulaşmış olduklarını görmüş olduk” dedi.

YENİ İŞBİRLİKLERİ

Yapılan ikili görüşmelerin yakın bir dönemde Bölge sanayicisinin Avrupa pazarındaki gücünü artıracak işbirliklerine dönüşeceğinden emin olduğunu aktaran Bahar, “İtalya’dan önce düzenlediğimiz 5 Sektörel Ticaret Heyeti programının hemen ardından bir takım sanayicilerimiz, o ülkelere ürün göndermeye başladı.

Sert rekabet koşullarının yaşandığı günümüz dünyasında bu tür gelişmeler, yeni kurulan iş ortaklıkları hem bölgemizin gücünü artırıyor hem de sanayicilerimizin yeni pazarlar bulup, o pazarlarda söz sahibi olmalarına imkân sağlıyor. İnanıyorum ki İtalya’ya gerçekleştirdiğimiz seyahat kısa bir vadede meyvelerini vermeye başlayacaktır” şeklinde konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım