Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya Muratpaşa Belediyesi’ndeki Panelde Tek Ses 'Kadına Şiddete Hayır'

Antalya Muratpaşa Belediyesi’ndeki Panelde  Tek Ses 'Kadına Şiddete Hayır'

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, kadına yönelik şiddetle mücadelede Türkiye'nin önünde uzun bir yol bulunduğunu belirterek, "Ama başardıklarımızı da bir kenara yazmamız lazım. Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aydınlatma önderlerini

anmadan bu ülkede kadın konusu konuşulamaz" dedi.

Belediye Başkanı Ümit Uysal, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla Akdeniz Üniversitesi (AÜ),

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği (TÜKD) Antalya Şubesi ve Muratpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İçin İstanbul Sözleşmesine Sahip Çıkalım' başlıklı panele katıldı.

Mücadele Alanı

AÜ Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu Konferans Salonu'nda düzenlenen panelin açılışında konuşan Başkan Uysal, Muratpaşa Belediyesi'nin sosyal hizmetleri içinde kadınlara yönelik çalışmaların çok özel bir yer tuttuğunu söyledi.

Türkiye'de kadının toplumsal, sosyal ve ekonomik süreçlerdeki konumlandırılmasının yerel yönetimlerde yapılan her çalışmanın bir yönüyle kadın başlığına dokunması sonucunu ortaya çıkardığının altını çizen Başkan Uysal, şöyle konuştu:

 “Bunu negatif anlamda ifade ediyorum. Yaşlılara yönelik çalışmalarımızdan, engelli bireylere yönelik projelerimizden en çok memnun olan kadınlarımız oluyor. Bu aslında çalışmaların beklenmeyen, hesaplanmayan sonucu olarak ortaya çıkıyor.

Belli bir yaş grubunu evden çıkartıp sosyalleştirdiğinizde ya da engelli bireylerle gerçekleştirdiğimiz özel çalışmalar sonucunda işgücünü hafiflettiğimizi görüyoruz. Kadın çalışmaları çok büyük bir mücadele alanı ve yapacağınız her şeyin bir karşılığı var."

Muratpaşa'nın Çalışmaları

Başkan Uysal, Muratpaşa Belediyesi'nin bugün sayıları 3 olan kadın danışma merkezi, 2 komşu evi, Al Yazma, Mor Makas ve kız çocuklara yönelik projelerle Türkiye'de kadına yönelik şiddetle mücadele ve kadının toplumsal hayattaki konumunu

güçlendirme noktasında önemli bir sorumluluk aldığını söyledi. Ama halen kat edilmesi gereken uzun bir yol olduğunun altını çizen Başkan Uysal, “Ancak Ortadoğu bölgesini, Cumhuriyet öncesi kadının konumunu düşündüğümüzde

başardıklarımızı da bir kenara yazmamız lazım. Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aydınlatma önderlerini anmadan bu ülkede kadın konusu konuşulamaz" diye konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım